Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els usuaris del Projecte Accés de la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci i els del Servei Prelaboral de Sant Martí de la Fundació JOIA van visitar plegats, el passat dia 13 de febrer, les instal•lacions del Centre Caltor de la Fundació bdncapaç per tal de tenir un contacte directe amb el món laboral i conèixer millor els perfils laborals que ofereix el mercat del treball protegit.

 

.

 

El grup va poder veure de prop les instal•lacions, el funcionament del centre de treball i les tasques que hi ha fan els diversos operaris, secció per secció. La visita va anar acompanyada de les explicacions dels responsables de la planta que els van aclarir qüestions sobre les peculiaritats i característiques d’un centre especial de treball i els requeriments que es demanen per poder accedir-hi, el salari que es percep i les condicions laborals dels treballadors. La Fundació BdnCapaç treballa també en el sector de la neteja viaria, gràcies al conveni que té amb l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que s’ocupa de la neteja viaria al municipi de Badalona. I, amb el Consorci del barri de la Mina també hi ha establert un conveni de col•laboració que ha generat diverses contractacions per a persones del barri.

Una plantilla de 180 treballadors
Caltor és un centre especial de treball sense ànim de lucre de la Fundació BdnCapaç, productiu, estable i remunerat, reconegut per la Generalitat de Catalunya, que dóna feina a persones en risc d’exclusió social per discapacitat intel•lectual o malaltia mental. Actualment té una plantilla de més de 180 persones que treballen a Caltor per a altres empreses. La seva finalitat és formar laboralment aquest col•lectiu per afavorir la seva integració sociolaboral a través del treball per millorar la seva qualitat de vida, al qual ofereix contracte laboral i feina remunerada, amb l’acompanyament d’un equip professional interdisciplinari de suport psicològic, educatiu i social que vetlla per la seva adaptació a les dinàmiques i exigències del món laboral. Disposa d’una Aula de formació on es realitzen cursos de formació ocupacional adreçats a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.

   

A les instal•lacions que Caltor té a Badalona, distribuïdes en dues plantes que ocupen un total de 3.600m2, l’activitat laboral es diversifica en manipulats, envasats i muntatges industrials, per sectors tant diversos com el de l’automòbil, la construcció, la ferreteria, el món editorial, el del material escolar, la puericultura, l’alimentació i la gran distribució. Així com, els termoconformats plàstics i els envasats en blíster, d’alta freqüència i retràctil. Justament, aquest és el seu valor afegit, la gran capacitat d’adequar la seva activitat a una gran diversitat de sectors i serveis. Alhora que garanteix un alt nivell de qualitat fruit del seu compromís amb la feina

Fotos text: Fundació BdnCapaç // Foto portada: Consorci del barri de la Mina

Consorci del barri de la Mina