Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El dia 11 de febrer s’ha celebrat a més de setanta països, entre ells el nostre, el Dia Internacional d’Internet Segura, establert en el segon dimarts del mes de febrer ara fa onze anys per la Comissió Europea per promoure un bon ús de la xarxa i sensibilitzar, sobretot els joves, de les precaucions que cal tenir per evitar perills com la pèrdua de privacitat o el ciberassetjament.

 

.

 

 

 

 El lema d’aquest any ha estat Fem plegats una Internet millor i l’objectiu principal és posar de manifest la necessitat d’implicar al conjunt de la societat en el desenvolupament d’una Internet més segura, respectuosa i satisfactòria per a tothom. Amb motiu de la celebració, el cos dels Mossos d’Esquadra ha adreçat una carta als joves de Catalunya on expliquen la feina de caràcter preventiu que fan i recordar-los deu dels consells més essencials que cal tenir en compte per gaudir d’aquesta gran eina que ha suposat una revolució en la manera de viure i d’entendre la realitat.

Aquest és el decàleg a tenir en compte:
• Darrere d’un pseudònim hi pot haver qualsevol
• No dono informació personal, ni tan sols amb el meu pseudònim. Així protegeixo la meva vida privada i la dels altres.
• Només utilitzo la webcam amb la meva família i els meus amics.
• No quedo personalment amb persones desconegudes.
• Tinc cura de les fotografies que publico
• Jugo als jocs en línia amb moderació
• Sé que a Internet no tot el que llegeixo és veritat i verifico la informació que hi trobo.
• Quan trobo imatges desagradables surto de la pàgina i li comento a un adult.
• No faig sentir malament a altres usuaris i no permeto que em facin sentir malament a mi.
• Resumint, navego amb prudència perquè Internet és un lloc públic.

  

A l’Internet no cal tenir-li por, però cal conèixer-la bé. En opinió dels Mossos, Internet i les xarxes socials són molt positives i, en el món actual, necessàries. Serveixen per aprendre, comunicar-se, divertir-se i participar socialment sempre que siguin ben utilitzades pels seus usuaris. Per això, des de l’any 2008 la policia de la Generalitat té el Pla d’Acció Internet Segura que consisteix en una sèrie de presentacions preventives adreçades als diferents col•lectius de la societat i, especialment, a alumnes, mares, pares i docents. En aquestes presentacions s’aborden molts temes, des d’introduccions a les noves tecnologies, passant per la reflexió i la sensibilització, fins als tallers imminentment pràctics sobre configuracions de perfils de privacitat, de telèfons intel•ligents, correus electrònics, etc. Només el curs passat es van fer 3.952 presentacions a les quals van assistir-hi 112.051 persones. A més, per quan es presenti algun dubte o problemàtica relacionada amb Internet o les Xarxes Socials, els Mossos disposen del correu corporatiu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. per rebre informacions d’interès policial i assessorar als ciutadans. Però, per quan es presenta un fet urgent que requereixi d’una actuació immediata cal trucar directament al telèfon d’emergències 112.

I, a punteu-vos aquest enllaç, www.internetsegura.cat, del Centre Internet Segura, depenent del Safer Internet Programme de la Comissió Europea, hi trobareu molta més informació. Ens poden ajudar a resoldre possibles conflictes o problemes que sorgeixin mentre utilitzem Internet, ja sigui des de l’ordinador, un mòbil smartphone o una tauleta. Es tracta d'una línia d'ajuda directa, professional i gratuïta, que també ofereix recomanacions sobre l'ús segur de les diferents eines, normes bàsiques de seguretat, permet conèixer les nostres responsabilitats, i dóna la possibilitat de participar en diverses activitats, entre elles jocs per aprendre sobre seguretat. Recordeu que el vostre perfil ha de ser sempre privat, que només heu de deixar-hi entrar els amics que conegueu de veritat, i que mai no s’ha de donar informació privada que permeti que ens puguin trobar.
Finalment, podeu subscriure-us gratuïtament al servei per rebre les novetats al vostre correu electrònic, enviant un correu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb el missatge “vull subscriure’m a novetats”. I, també es poden utilitzar els diferents canals de les xarxes socials:
• Facebook Internetsegura.cat
• Twitter @internetambseny
• Youtube canal Internet Segura .cat

     

Consorci del barri de la Mina