Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Les diverses activitats que tenen lloc al llarg de l’any al Parc del Besòs compten des del passat mes de gener amb els mitjans de difusió i el suport de l’Àrea metropolitana de Barcelona, entitat encarregada de la gestió de tots els parcs metropolitans, com ho és el del Besòs. Així doncs, s’ha signat un acord amb l’Ajuntament de Sant Adrià i la col·laboració del Consorci per “posar en valor el parc i convertir-lo en un espai d’ús públic de referència” per a la comunitat.

 

.

 

 

A la pràctica l’acord suposa que les activitats que s’hi facin tindran difusió des de la secció “Agenda” de la pàgina web de l’Àrea Metropolitana ( http://www.amb.cat/s/web/territori/agenda.html ) i que algunes de les propostes que s’hi organitzin estaran finançades per l’Àrea. D’aquesta manera el Servei de Medi Ambient i Salut Pública de l’Ajuntament ha programat dues accions participatives adreçades al conjunt de la ciutadania i molt especialment al públic familiar. Es tracta de la Festa de l’Arbre que tindrà lloc el proper dissabte, dia 1 de març, a partir de les 12 del migdia. Consistirà en la plantació d’alguns exemplars d’arbres autòctons, acompanyada de les explicacions del biòleg i ornitòleg, Xavier Larruy, que parlarà de la funció que fan els arbres dins l’ecosistema en benefici d’alguns animals, principalment els ocells. Acompanyant l’activitat s’instal•larà un inflable perquè hi juguin els més petits, es convidarà a xocolatada i hi haurà alguna sorpresa per als participants. I, diumenge, dia 9 de març, a partir de les 11 del matí, es fa un taller de construcció i col•locació de caixes niu conduit per tres educadors, entre ells l’ornitòleg, Xavier Larruy. Les caixes es muntaran a partir d’un kit de construcció i s’instal•laran als arbres del parc per possibilitar la reproducció dels ocells que s’hi alimenten i refugien. En tots dos casos, l’activitat és gratuïta, però, cal inscriure-s’hi prèviament. Ho podeu fer trucant de dilluns a divendres de 10 a 13h. al 93 256 22 20. Pel mes de maig hi ha previst un Itinerari d’observació de fauna i flora, i el mes d’octubre un Taller pràctic d’iniciació a la fotografia digital amb càmera reflex que tindrà dues sessions.

   

El Consorci ha contribuït a la iniciativa recopilant el calendari anual de les diverses activitats que al llarg de l’any se celebren al Parc del Besòs, fins a un total de dotze. I, l’Àrea Metropolitana, com dèiem, les ha incorporat a la informació que difon a través del seu web, per donar-les a conèixer al públic en general, fent, d’aquesta manera, un pas més vers la normalització del barri i el seu parc, inaugurat l’any 1986. De fet, el parc està situat al barri del Besòs de Sant Adrià, a tocar del de la Mina i la Catalana, formant part de la plana al•luvial o delta del Besòs, i ocupa uns 15 km2 (6,7 hectàrees) al marge dret del riu, la qual cosa el converteix en el més gran del municipi. Es troba entre els carrers Cristòfol de Moura i Carmen Amaya, i la ronda Sant Raimon de Penyafort i la ronda Litoral, és, eminentment, pla i integra una gran esplanada i diverses zones arbrades amb plàtans, oms, desmais i pollancres. Disposa d’una zona d’aparells gimnàstics situats al costat del carrer Carmen Amaya, davant del Poliesportiu Besòs, per fer exercici físic, que estan a la disposició de tothom.

Programa d’activitats estables

Us relacionem a continuació el programa d’activitats que es fan al parc, organitzades per distintes entitats:

• La Capsa dels Jocs
Està instal•lada permanentment a l’extrem nord-est del parc tocant al carrer Cristòfol de Moura. És un servei del Consorci del barri de la Mina destinat a les famílies amb infants petits, fins a 12 anys, que presta jocs i joguines per jugar dins el parc, durant l’horari d’obertura del servei, i també per dur a casa. Està dinamitzat per personal tècnic especialitzat en educació social i del lleure. Cada dia hi ha propostes noves de jocs per jugar junts, tallers, cançons i conta contes, que  comencen al voltant de les 17h. Els dilluns tanca, i la resta de dies de la setmana està obert de dimarts a dissabte per la tarda de 16.30h. a 19.30h., i els dissabtes i diumenges pel matí d’11h. a 13.30h.

• La Mina Camina
Caminada popular oberta a tothom i apta per a totes les condicions físiques, organitzada per l’Associació de veïns de la Mina, el CAP La Mina i la Plataforma d’entitats i veïns. Es fa un cop al mes i es va al parc a fer exercicis d’escalfament abans d’iniciar els diversos recorreguts que es proposen.

• Activitat física per a la Gent Gran
L’últim dijous de mes, dins el Programa Activitat física per a Gent Gran que es fa al Poliesportiu del Besòs, organitzat pel Servei d’Esports de l’Ajuntament, aquesta sessió es fa a l’aire lliure a la zona dels aparells de gimnàstica del Parc del Besòs.

• Civicontes
Activitat ludico-educativa que pretén fomentar el civisme i la convivència a través dels contes i el joc. L’organitzen conjuntament el Consorci i la Biblioteca.

• Biblioparc
La Biblioteca Font de la Mina organitza tardes de lectura, contes i jocs al Parc del Besòs, els mesos de juny i juliol, coincidint amb les vacances escolars.

• Festival de Cante Flamenco de la Mina
Des de l’any 1990 el Centre Cultural Gitano La Mina organitza aquest festival de renom que se celebra el primer cap de setmana del mes de juliol, i que convoca grans figures del cante i el ball flamenco.

• Dia Internacional dels Drets del Infants
Commemoració comunitària en que participen les entitats i serveis del barri de la Mina organitzant activitats lúdiques i de joc per promoure la reflexió sobre els drets dels més petits de la comunitat. Se celebra el primer dissabte després del 20 de novembre, a l’entorn de l’espai de La Capsa dels Jocs.

Consorci del barri de la Mina