Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

A Catalunya aquest any quatre dones han estat assassinades pels homes que deien estimar-les, només una d’elles havia presentat denúncia prèvia per maltractaments. 32 nenes han patit l’ablació del clítoris i han quedat genitalment mutilades, per una pràctica aberrant que perpetuen les seves famílies. 22 matrimonis forçats s’han oficiat, en 13 casos, s’ha tractat de menors d’edat. La línia telefònica d’atenció a les dones en situacions de violència (900 900 120) ha rebut, fins l’1 de novembre, 7.523 trucades sol•licitant ajuda.

.

 

 


I, s’agreugen les conductes masclistes entre les parelles d’adolescents. Lluny d’aturar-se aquesta lacra social, s’encunyen nous termes com neomasclisme per definir l’abús, el control, el maltracte i la manca de respecte i acceptació de la dona entre el jovent. Aquest nou masclisme, hereu del de sempre, preocupa especialment perquè, en una època en que anem carregats d’informació i programes de prevenció, sorprèn que immerses en relacions de parella violentes, les noies no són capaces de reconèixer-les com a tals i apartar-se’n. Tot plegat ens posa a tot@s davant el fracàs com a societat.

     

Digues NO! Posa’t el llaç lila. Avui s’ha celebrat, sota la porxada de l’Espai Cultural Font de la Mina, l’acte reivindicatiu i de denuncia contra la violència vers les dones, organitzat per la Comissió Tècnica contra la Violència Masclista, el Consell Municipal de les Dones i la regidoria de Polítiques d’Igualtat, amb la participació dels Serveis Socials i les associacions de dones de la Mina. Als estands informatius que s’hi han instal•lat es convidava als vianants a dedicar un moment a reflexionar sobre la violència de gènere, i es proposaven diverses activitats: estampar la mà pintada per fer entre tot@s un mural contra la violència vers les dones, o escriure un desig, una idea o una denúncia que mantingui la lluita contra aquesta lacra social, esperant que les coses siguin diferents per a la següent generació.

         

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Irene Aldabert, ha estat l’encarregada de llegir el Manifest contra la violència masclista, que ha fet menció de les diverses formes que pot tenir aquesta mena d’agressió, recordant les dones mortes i totes les víctimes silencioses o no que la pateixen, i demanant la implicació del conjunt de la societat per acabar amb un problema que sembla tenir difícil solució.

La setmana que ve continuen els actes commemoratius. Al barri de la Mina, dijous 28, al Casal Cívic (c/ Ponent, 37) hi ha un Taller d’abraçades a càrrec de M. Luz Lurbe a les 15.15h, i a les 18h., a la Biblioteca Font de la Mina (c / Ponent, 21), Contes per a la no violència contra les dones a càrrec del grup Gates Gatunes, dins el programa Espai igualtat nen@s.

Podeu consultar la resta del programa a: programa Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones

Consorci del barri de la Mina