Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La Convenció sobre els Drets de l’Infant adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) el 20 de novembre de 1989 i en vigor des del 2 de setembre de 1990, té un total de 54 articles i en 42 d’ells es detallen drets concrets i fonamentals perquè els nens i les nenes de tot el món puguin créixer feliços, protegits per les societats on viuen i desenvolupant al màxim les seves capacitats humanes.

.

 

 

El document ha estat ratificat per totes les nacions membres de l’ONU, actualment 193, excepte per Somàlia, Sudan del Sud i els Estats Units. En el cas dels Estats Units, el president, Barack Obama, ha parlat de fer-la arribar al Senat del seu país perquè sigui, finalment, ratificada, i posar fi a una situació que ha qualificat de “vergonyosa”.

Al barri de la Mina la Gran Festa dels Drets dels Infants se celebra des del 2008, arriba, per tant, aquest any a la seva setena edició i l’organitza de manera comunitària la Xarxa pels Drets al barri de la Mina que agrupa un total vuit entitats i serveis de l’àmbit social que treballen amb infants i joves (Acollida Matinal, Biblioteca Font de la Mina, Casal Infantil La Mina, Centre Barnabitas, Espai Jove, Fundació Privada Pere Closa, Grupo Unión i La Capsa dels Jocs) i les regidories d’educació, infància i serveis socials de l’Ajuntament de Sant Adrià. L’objectiu de la trobada, que es farà aquest dissabte, dia 23 de novembre, és sensibilitzar la comunitat del barri sobre el dret que tenen tots els nens i totes les nenes a la vida i a ser tractats amb amor i respecte. Un dret que han de garantir les seves famílies, la societat i també les administracions, assegurant que els infants disposen d’oportunitats i serveis suficients a fi que puguin desenvolupar-se físicament, mentalment i socialment, d’una manera sana i normal, en condicions de llibertat i dignitat.

  


A llarg de la setmana s’estan fent diverses activitats a les entitats i a les escoles Mediterrània i Cascavell, per aprofundir sobre la importància d’aquests drets. I, ahir dimecres, dia 20, data de la commemoració, es va fer una rua formada per desenes d’infants i joves que va recorre el barri des de la Zona Esportiva La Mina fins a la plaça del carrer Gregal, davant el Casal d’Avis, on els esperava una bona tassa de xocolata calenta. Com dèiem la festa grossa és aquest dissabte, al Parc del Besòs, on, a partir de les onze del matí i fins la una del migdia, hi trobareu jocs i tallers diversos, i s’hi farà una gimcana que se centrarà en descobrir, tot jugant, allò que necessiten els infants per créixer feliços. Tancarà la festa un espectacle infantil de la Fundació La Roda i, com cada any, els globus ompliran el cel de colors. Aquest cop, a més, els gegantons de Sant Adrià faran ballar als participants. D’altra banda, l’empresa TRAM (Trambesòs) amb seu a Sant Adrià patrocina un any més la festa.


Per poder saber més coses sobre la Convenció i els drets que s’hi recullen, els punts Òmnia del Grupo Unión i del Centre Cultural Gitano han dissenyat una pàgina web que presenta multitud de recursos sobre els Drets dels Infants que podeu visitar a www.desdelamina.net/dretsdelsinfants.