Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La desena de joves que segueixen aquesta nova edició del curs d’Auxiliar de comerç organitzat per Apropa’t a la feina, un dels projectes integrats dins la Xarxa de serveis d’inserció sociolabaral del Consorci, comencen dues setmanes de pràctiques en diversos centres comercials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta formació els prepara per a un millor posicionament al mercat de treball en un moment en que és molt difícil la inserció laboral. El curs compren dues setmanes de formació teòrica i pràctica, més dues setmanes de pràctiques laborals en empreses.

.

 

Entre els objectius del curs, aprendre les tècniques bàsiques per treballar com auxiliar de comerç amb domini del sistema TPV per al control de la caixa registradora, familiaritzar-se amb les habilitats socials i professionals d’atenció al client i resolució d’incidències, conèixer l’activitat i mètode de treball per a la recepció i reposició de mercaderies, i finalment posar en pràctica totes les tècniques i habilitats apreses a l’aula de formació, fent pràctiques en un entorn laboral real.

Aprendre a resoldre situacions imprevistes
El treball a l’aula parteix d’una metodologia molt participativa i oberta, basada en l’aprenentatge empíric a base de l’experiència i en l’adquisició dels hàbits necessaris per incorporar-se al món laboral. I, que també utilitza la tècnica del play-roll per crear una situació simulada, a partir de la qual els joves han de resoldre per ells mateixos situacions que poden ser compromeses i on cal prendre decisions. La mateixa tècnica es fa servir per preparar possibles entrevistes de selecció de personal que els ajuden a familiaritzar-s’hi i dominar els nervis. Pel que fa als continguts que es treballen, a més de les tècniques d’atenció al client i resolució d’incidències, gestió del sistema TPV per a la caixa registradora, i l’activitat de magatzem i reposició de productes, s’estudia càlcul matemàtic i català bàsic de l’àmbit del comerç per completar la seva capacitació com a futurs treballadors. La durada del curs és d’un total de 100 hores repartides a parts iguals entre la formació teòrica-pràctica i les pràctiques en les empreses.

   

El curs està dirigit a joves, nois i noies d’entre 18 i 30 anys, sense experiència laboral que no han completat els estudis obligatoris però que demostren tenir competències i habilitats sociolaborals suficients. Al llarg de les setmanes de formació l’avaluació dels resultats serà continuada i es divideix en dos apartats. D’una banda, la valoració del procés d’aprenentatge i de l’actitud i motivació que demostren durant la formació teòrica, així com l’assistència a totes les sessions de formació, sense la qual no es pot passar a la fase de pràctiques laborals en les empreses. I, de l’altra, la valoració del període de pràctiques que serà supervisat per una persona de l’empresa que actua de tutor dins l’àmbit de treball i els tutors que el jove té a Apropa’t a la feina, els quals li faran el seguiment al llarg de tot aquest temps.

Consorci del barri de la Mina