Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La setmana cultural d’enguany, que arriba a la seva vint-i-dosena edició, va tornar a ser la trobada anual per excel•lència de les entitats i serveis de la Mina. Aquest cop va posar l’accent en la recuperació de la memòria històrica del barri i la seva gent, amb la presentació de l’exposició fotogràfica "300 anys d’història de la Mina" i el manifest que va inaugurar els actes, va fer referència a aquest sentit col•lectiu de lluita i reivindicació a través de la cultura.

.

El programa d’aquests dies va incloure l’obertura de la setmana amb la cercavila de la batucada del barri, activitats esportives, la presentació del llibre La història de Sant Adrià llegida des de la Mina, d’en Josep M. Monferrer, la tradicional mostra d’entitats, tallers diversos de sensibilització social per a tota la població, i tallers i activitats infantils amb manualitats i jocs.

Dins dels actes de la XXII Setmana Cultural, la Comissió de sensibilització de la Taula de Salut Mental de Sant Adrià, formada pel Servei Prelaboral Betula, el Club Badiu i el Projecte Accés de Xarxa de serveis d’inserció sociolaboral del Consorci), van fer un taller de cuina al Casal Cívic del barri per fomentar la  sensibilització i lluitar contra l’estigma de la malaltia mental. Les persones que participen dels serveis de salut mental van oferir aquesta activitats als nois i noies de l’Espai Jove, amb els quals van elaborar quatre receptes de postres, per acabar tots plegats berenant. Durant aquesta estona se’ls  va explicar què significa viure amb un problema de salut mental i els joves va tenir l’oportunitat de fer preguntes i per aclarir els seus dubtes sobre la salut mental.

Per la seva banda, els nois i noies d’Espai Jove, en el marc de la mostra de tallers de la setmana cultural, van portar al carrer el seu taller setmanal de grafiti per fer un mural sobre roba davant l’Espai Cultural Font de la Mina. Aquesta és una setmana d’intercanvis i relacions entre les diverses entitats, serveis i grups que composen la vida associativa i sociocultural del barri de la Mina. Per tancar la setmana es va celebrar el sopar d’entitats a l’espai Cultural Font de la Mina amenitzat amb música en viu i teatre.

La comunitat del barri va tenir un record especial i molt emotiu pel metge de família, Albert Ramos, que va morir el passat 25 de maig. Ramos ha estat una figura clau a la Mina per la seva tasca social que traspassava l’àmbit estrictament sanitari des d’una visió molt comunitària de l’exercici de la medicina, que el va portar a engegar iniciatives com les caminades populars La Mina Camina, l’espai Temps de salut a Ràdio la Mina i participar activament en la Taula de Drogues del barri.

 

 

Consorci del barri de la Mina