Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Situa't, servei prelaboral del Consorci del barri de la Mina especialitzat en persones amb problemes d’addiccions, continua amb les sortides mensuals de caràcter sociocultural. Un any més, els/les participants i professionals del servei, gràcies a la col•laboració del Museu Marítim de Barcelona, han pogut gaudir de la navegació pel litoral barceloní amb l’històric veler Pailebot Santa Eulàlia.  Navegant a una certa distància de la costa, s’ha pogut  gaudir  d’una extensa vista de la ciutat, observant la ciutat des d’altres perspectives,  reconeixent  els edificis més singulars, els turons i altres senyes identificatives.

.

 

 

 

La finalitat d’aquesta sortida és viure de ben a prop l’experiència de la navegació en els antics velers, conèixer com s’hi vivia i com es treballava a bord i apreciar la bellesa d’aquests bastiments tradicionals.  En el Santa Eulàlia es navega de manera tradicional. Les maniobres es continuen fent com abans: a mà i amb la força dels mariners i vam poder participar i ajudar-los en les maniobres: hissar i arriar veles, cobrar i amollar caps, etc.

UN VAIXELL HISTÒRIC
Amb  la col•laboració del capità del pailebot, els participants  han pogut aprendre una mica d’història del Santa Eulàlia.  És un veler construït l’any 1918 per al transport de mercaderies. El Museu Marítim de Barcelona el va restaurar rigorosament i el va retornar el seu aspecte original: un pailebot de tres pals amb l’aparell de goleta.  És un dels darrers grans velers de treball en actiu de la Mediterrània, reflex d’un moment socioeconòmic, tècnic i industrial molt significatiu en la història del país: el final de la marina mercant a vela.
L’any 2011, el Govern de la Generalitat de Catalunya el va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Santa Eulàlia, al ser un vaixell de càrrega disposa d’una gran bodega per emmagatzemar les mercaderies, i els espais i mobiliari mínims per al capità i la marineria.

Com s'ha explicat en anteriors notícies publicades en la web, aquestes sortides, programades pel projecte Situa't,  tenen com a finalitat  potenciar el desenvolupament de competències social i laborals, proporcionant recursos i estratègies per augmentar  l’autonomia dels participants,  tant  laboral com socialment.

Un altre dels objectius que persegueixen aquestes sortides més lúdiques és aconseguir augmentar la participació i sobretot la comunicació de cadascun dels participants dins del grup, buscant crear un major grau de confiança en ells mateixos i amb la resta de companys.  Així com interactuar  i relacionar-se amb altres companys amb els quals no ho fan habitualment, afavorint  la col•laboració entre i  una major cohesió de grup.

Aquest projecte està cofinançat per

Consorci del barri de la Mina