Fins el 30 de setembre podeu apuntar-vos als tallers de Batukada, Perruqueria i Caracterització. Comencen l'1 d’octubre. Inscripcions, Internet: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Telèfon: 689 87 80 39. Casal Cívic La Mina C/ Ponent, 37-45 (c/ Llevant)

· Batukada. Professor: Miki Beneito. Dimecres de 18.00 a 19.30h.

· Perruqueria. Professora: Alicia Martínez. Divendres de 15.00 a 16.30h.

· Caracterització: Professora: Estefania Vaqué. Divendres de 16.30 a 18.00h.

.

Espai Jove o com “posar oli” a les iniciatives formatives i de lleure dels joves

Espai Jove, servei del Consorci de la Mina que depèn de la Àrea Social, es proposa aquest curs ampliar la seva tasca amb els instituts de la Mina i barris veïns. Així com fer un pas més per arribar als més joves d’entre els joves als qui s’adrecen, els alumnes de 6è de Primària -futurs nois i noies del servei- a qui Espai Jove els proposarà organitzar una gimcana per als seus companys d’escola.
A través dels punt d’informació que s’instal•len de manera itinerant als instituts de secundària: Fòrum 2004, Manuel Vázquez Montalbán i Túrbula, als quals s’hi vol afegit aquest curs el del Sagrat Cor, es vol establir contacte directe i regular amb els delegats de classe. Es tracta de que a través d’aquests arribi als seus companys informació del seu interès i recollir les iniciatives d’aquests nois i noies.

Mòdul formatiu a l’IES
Paral•lelament, amb cadascun dels centres es duen a terme activitats específiques. La novetat, aquest curs, és l’assignatura optativa de Perruqueria i Caracterització per al primer curs d’ESO que Espai Jove coordina al Fòrum 2004, al qual s’hi han inscrit deu noies. El curs es farà en classes de dues hores els dilluns per la tarda. Estan previstes sortides formatives: a una de les perruqueries d’en Lluís Llongueres -que a més ha ofert una beca de mèrits, al certamen Cosmobelleza que se celebra per primavera a Fira de Barcelona, i a una passarel•la de moda.

Amb l’institut Salvador Seguí del barri de Sant Martí, continuaran les col•laboracions puntuals amb els alumnes del mòduls d’Animació Sociocultural, perruqueria i caracterització, que tenen en Espai Jove la possibilitat de fer les seves pràctiques, participant en els taller del servei i en algunes de els seves activitats (Cavalcada de Reis, Passatge del Terror, Carnaval...).

I, en el cas del Vázquez Montalbán el resultat de la relació d’Espai Jove amb els nois i noies que el curs passat van participar en el projecte “Inventarte” ha generat una mostra dels treballs plàstics i audiovisuals que van del videoart al graffitisme, passant per la decoració de persianes de locals comercials del barri de la Mina. Es vol, però, que la exposició pugui arribar més enllà dels entorns de Sant Adrià. Així, el proper 4 de novembre, es presentarà al Centre Cívic
Ateneu del barri Fort Pienc de Barcelona, prop de l’Estació del Nord, amb una festa d’inauguració al matí, on hi haurà una performance, un grup de graffiters de Badalona i actuacions del grup de Batukada, Batukatà, del barri de la Mina. En contrapartida, hi ha en projecte portar a l’Espai Cultural Font de la Mina les obres d’artistes joves d’altres barris per promoure l’intercanvi i la dinamització cultural.

Temps de lleure creatiu
L’objectiu del servei és potenciar entre els joves un temps de lleure formatiu i creatiu, potenciant a l’hora projectes conjunts amb amplitud de mires. Ajudant-los a desenvolupar iniciatives pròpies, individuals o col•lectives, explorant diverses formes d’expressió per mostrar allò que els joves tenen per comunicar. Actualment, hi ha en projecte la realització d’un audiovisual proposat per una jove de la Mina que, ajudant-se de les imatges gravades al barri, vol mostrar a través dels seus ulls el lloc on viu amb la intenció de reivindicar-lo. I, la creació d’un grup de teatre, iniciativa de sis joves d’entre 13 i 14 anys, que aquest curs comptaran amb l’assessorament d’un professional del teatre per donar-li forma i provar-se a si mateixos.

Consorci del barri de la Mina