Aquests dies se celebra la Setmana Cultural de la Mina organitzada per les entitats i serveis del barri, que enguany arriba a la seva 19a. edició. Des de dimarts, 25, que es fa la inauguració a les 5 de la tarda, fins divendres, 28, que es tanquen les celebracions amb el tradicional sopar d’entitats i veïns, se succeiran activitats diverses orientades a convocar i reunir la comunitat del barri.

.

 

 

 

    

 

La majoria dels actes se celebren al nou Espai Cultural Font de la Mina, inaugurat el mes de juny de l’any passat i que des d’aleshores ofereix a tot el barri i barris veïns, a més d’una biblioteca, bons espais i equipaments per a la celebració de tota mena actes culturals i socials. La resta d’actes tindran lloc a la Rambla de la Mina, la placeta Mare Teresa de Calcuta i el Parc del Besòs.

 

      

 

Els diversos serveis del Consorci que treballen directament amb les persones i grups de la Mina col•laboren amb l’organització d’activitats que d’una manera o altra són una mostra de la seva tasca diària. El mateix dimarts, dia de la inauguració, el Centre d’Orientació del Medi Ambient (COMA) explica el conte El Rei dels Ocells que porta implícit un missatge de sensibilització i respecte al medi.

 

      

 

Programa de xerrades
El programa general de la XIX Setmana Cultural, compagina al llarg d’aquests quatre dies, diversió, festa, reflexió, cooperació, i trobada. Es fa la tradicional Mostra d’Entitats que s’obrirà al públic el primer dia, a dos quarts de sis de la tarda (17.30h). I, hi ha programades diverses xerrades: la primera, dimarts, 25, De las barracas a la Mina como cambiaron nuestras vidas acompanyada d’un muntatge visual per mirar al passat que comparteixen molts dels actuals habitats; una altra sobre el Comerç de proximitat, prevista per dimecres a les 18.30h, a càrrec de la Cap de la gerència de comerç de la consultoria Daleph, organitzada per l’Associació de Comerciants de la Mina. I, La Salut en l’Embaràs a càrrec del personal mèdic de l’ambulatori del barri.

 

      

 

No hi manquen activitats esportives. El circuit de bicicletes que han preparat els Agents Cívics i que s’instal•larà a la Nova Rambla de la Mina, dimecres, 26, a partir de les 5 de la tarda. Exercicis i gimcana per la salut a les deu del matí del dijous, 27, organitzada pel CAP La Mina i dirigida a la gent gran. I, una exhibició de Lluita greco-romana, l’esport més emblemàtic del barri del que ha aportat esportistes que han arribat a les competicions mundials i que continua sent  una eina de formació entre els joves; l’exhibició serà el mateix dijous per la tarda dins l’acte central de la Setmana Cultural.

 

      

 

El protagonisme de la Música
La música tindrà un lloc destacat en aquest acte central. Actuaran: el grup de batuca del barri amb l’espectacle Batukatà, la Coral Iris amb seu repertori de cançons populars i una mostra de flamenc. La biblioteca Font de la Mina ha organitzat una lectura de poemes a càrrec dels alumnes de l’Escola Mediterrània i l’Institut Fòrum 2004, els nois i noies del Grupo Unión i les dones Adrianes. Aquestes últimes també representaran l’obra de teatre Sainete, i les dones del grup Alfa Costura han preparat una Mostra gastronòmica de plats del món.

 

     

 

A més, també hi trobareu tallers de Decoració corporal amb Henna conduït per les noies de Ddones, dijous al matí, i al migdia l’espectacle de titelles El Jardí d’en Pep al Parc del Besòs per als més petits. L’endemà, divendres, a la Llar de Jubilats es farà el taller d’art-terapia i el mateix divendres, coincidint amb el Dia Internacional del Joc, el servei familiar La capsa dels Jocs, ha programat un munt de jocs i activitats al Parc del Besòs entre les 5 i les 7 de la tarda.

 

Us hi esperem!