BESMINA, el festival d’art jove al carrer que organitzen des de fa tres anys el Centre Cívic del Besòs i Espai Jove del Consorci de la Mina, ofereix al seu públic un primer tast aquest dissabte, dia 29 de maig. Al llarg de tot el dia els grups i artistes individuals que s’han presentat a la convocatòria d’enguany s’enfrontaran a una fase classificatòria per seleccionar els que finalment participaran al Festival que se celebrarà de l’1 al 3 de juliol. La prova de selecció és una novetat dins el Festival BESMINA i estarà oberta al públic en general, que d’aquesta manera podrà formar part i participar del procés de gestació del propi festival.

.

 

 

 

Cada nova edició té el repte de buscar noves propostes musicals i de l’art escènic per presentar i impulsar entre un públic eminentment jove. Aquest any hi ha hagut divuit candidatures per a la categoria de música que presenten estils diversos. Hi ha a més un total de set companyies de teatre, circ i animació de carrer que competeixen en la categoria d’arts escèniques. De l’apartat musical se’n triaran deu per actuar al festival i optar, a més, a la gravació d’una maqueta que inclourà 5 temes. Els set grups d’art escènic competiran per obtenir una actuació a l’espai del Col•legi del Teatre del Poble Espanyol de Montjuïc i es premiarà amb una becà per a un curs d’estudis al Col•legi del Teatre a un actor o actriu menor de 18 anys.

 

   

 

Dos escenaris i dos jurats paral•lels
Per a cadascuna de les dues disciplines s’ha previst un jurat i un escenari diferents. Els músics actuaran al Centre Cívic del Besòs en sessions de matí (11.00-13.00h) i tarda (15.30-20.00h). I, els espectacles de teatre, circ i animació de carrer es faran al matí d’11 a 1 a l’Espai Cultural Font de la Mina. El jurat de teatre compta entre els seus membres amb Esteve Rovira, director de la sèrie de televisió La Riera i quatre dels seus actors: Jordi Planas (Sergi), Màrius Hernández (Pitu), Montse Morillo (Maribel) i Rubén Serrano (Joan Flaqué); a més, de Ramon Godino, en Rai del Cor de la ciutat; Gisela Krenn, directora de càsting i directora del Col•legi de Teatre de Barcelona; Susana Trenor, representant d’actors, Luz Valdenebro, actriu de la Companyia Animalario, i Carles Armengol, director de la Companyia Liquidación por derribo.

 

  

 

Pel que fa al jurat de música està format per: Fran Perea, cantant i actor; Carina Puy, directora de l’Escola de Música de Sant Adrià de Besòs; Kike Bela i Gerard Fornés, director i director adjunt del Festival de Música de Vilaseca, Martín Arcos de Ràdio la Mina; Bernat Jiménez, professor de guitarra, i Sílvia Manzanera, directora del diari Independent de Sant Adrià de Besòs.
Els membres del jurat valoraran, a més de la qualitat artística dels espectacles i les actuacions musicals, el valor social dels treballs que es presenten. El resultat final també tindrà en compte el vot de qualitat dels organitzadors que puntuaran la pertinença dels candidats a l’entorn geogràfic del Besòs, lloc d’origen del festival BESMINA; i la capacitat de cada projecte per convertir-se en un grup emergent amb possibilitats de fer carrera.

 

Consorci del barri de la Mina