Amb aquest títol, ACCÉS, servei d’inserció sociolaboral del Consorci de la Mina, adreçat a persones amb dificultat de salut mental, ha dut a terme Seminaris de difusió-sensibilització, sobre el paper de suport i cura que desenvolupen les dones en l’atenció a les persones que tenen condicionants de salut mental.

.

 

 

 

Els seminaris han estat adreçats a les dones del barri, un primer adreçat a dones adultes, que va comptar amb la participació de les associacions de dones del barri: Adrianes, Alfa Costura i Iris, d’entre altres, i un segon seminari a dones joves que va tenir l’assistència, entre altres, de les dones de Creixem Junts, Espai Jove, Materno-Infantil i dDones.

 

 L’objectiu d’aquests seminaris fou sensibilitzar i informar, a la població femenina del barri, sobre la realitat de les persones amb transtorn mental i promoure el trencament de prejudicis esteriotipats en relació a les característiques i riscos associats als afectats que provoquen, molt cops, el rebuig de la societat envers aquestes situacions. L’activitat ha cercat l’augment de la participació de la dona en les Xarxes Comunitàries específiques per a persones amb problemes de salut mental.

 

Ambdós actes es fomentà la participació de les assistents, les quals, projectaren, en un primer moment, pensaments sobre què pensaven de la salut mental, seguidament es posaren a la “pell de l’altre” aportant què podien sentir les persones amb aquests condicionats, acabant amb desitjos de futur. Aquesta evolució de les participants, quedà plasmada en els pètals de tres grans margarides, que seran exposades en equipaments del barri.

 

Una activitat participada i ben conduïda per les professionals de l’ACCÉS, que van fer un recorregut amè sobre QUÈ són els transtorns mentals, COM poden afectar a les persones que el pateixen i als seus familiars, i QUINA és la responsabilitat de la societat envers la malaltia. 

 

Una malaltia que com qualsevol altra, té diferents graus d’afectació, té tractament mèdic, i igual que altres persones, les que la pateixen tenen necessitats, il•lusions i neguits.

 

 ACCÉS és un recurs laboral emmarcat dins la Xarxa de Serveis Sociolaboral del Consorci de la Mina, on es fa acompanyament individualitzat a les persones amb condicionament de salut mental, que cerquen feina o que volen millorar la que tenen. ACCÉS porta a terme la seva tasca en estreta coordinació amb els agents del territori i amb la família, amb l’objectiu de donar una resposta integral adaptades a les necessitat de cadascú, contribuint així a la integració de la persona en la seva comunitat.

 

Consorci del barri de la Mina