Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 Amb la inauguració dissabte passat, dia 27 de juny, de dos equipaments claus, el Pla de transformació de la Mina té gairebé perfilada la seva nova fisonomia basada en l’obertura interior del barri, amb dues línies de tramvia que l’envolten i una que hi passa pel mig a través d’una nova rambla i la seva connexió amb la resta de Sant Adrià de Besòs i els barris veïns de Barcelona.

.

 

 

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, acompanyat de la presidenta del Consorci de la Mina, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de la ciutat i vicepresident del Consorci, Jesús Maria Canga, va visitar el barri fent a peu el recorregut que hi ha entre els dos equipaments que va inaugurar: la Zona esportiva La Mina i el Centre cultural Font de la Mina, ambdós destinats a dinamitzar i cohesionar la vida social i cultural del barri. El poliesportiu acull les disciplines amb major tradició aquí: la lluita grecoromana, el futbol i la petanca, i ofereix unes instal•lacions de primer ordre per a l’esport base de tota la comarca.

 

  

Un recorregut a través de la transformació
Durant el passeig, d’una hora, que la comitiva del president va fer pels carrers de la Mina, al qual també acompanyaven el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat, Carme San Miguel, van poder veure la reurbanització i ampliació de la trama urbana del barri, un cop desaparegut l’antic polígon industrial i connectades les seves principals vies amb les de l’entorn; l’edificació de nou habitatge de promoció pública i privada, que comporta l’arribada de nou veïnat al barri; el nous equipaments escolars: un institut i una escola d’infantil i primària; i el pas del tramvia de la línia T6 que passa per la nova rambla construïda entre el parc del Besòs i  l’avinguda Eduard Maristany. Tot plegat en el marc de la Festa Major del barri, amb motiu de la qual les seves entitats havien plantat les seves parades al llarg de la rambla, en una mostra de l’activitat que cadascuna d’elles té dins la comunitat de la Mina.

 

La visita va finalitzar amb la inauguració de la biblioteca, la segona de Sant Adrià que neix amb la voluntat de donar servei als veïns de la Mina, a la comunitat educativa del futur Campus universitari del Besòs i als barris barcelonins del Besòs i el Maresme. L’equipament, concebut com un centre per albergar tota mena d’activitats culturals, disposa, a més de la biblioteca número 193 de la Xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona, d’un ampli vestíbul per a exposicions temporals, serveis con el Centre d’estimulació precoç, la seu de la futura televisió local del Besòs i un auditori amb capacitat per unes 150 persones equipat amb sistema de traducció simultània. El primer acte cultural es va celebrar la mateixa tarda de la inauguració amb la presentació del llibre Entre dos mundos de l’escriptor del veí barri del Besòs, Miguel Angel Franco, un exemplar del qual es va regalar al president com a record de la seva visita.

 

En els seus parlaments, al final dels actes, tant el president Montilla com l’alcalde Canga van destacar el deute històric amb el barri de la Mina que gràcies al Pla de transformació que gestiona el Consorci de la Mina, del qual en formen part les dues administracions que ells representen, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació, s’està reparant amb una millora substancial de les condicions de vida dels seus habitants.

 

 

Consorci del barri de la Mina