Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 El president de la Generalitat, José Montilla, inaugura aquest dissabte, dia 27 de juny, dos nous equipaments del barri de La Mina que són resultat del Pla de Transformació que s’està executant en aquest barri de Sant Adrià de Besòs, des de l’any 2000. Es tracta de la Zona esportiva La Mina, que va entrar en funcionament ara fa un any, i del Centre cultural Font de la Mina que es posarà en marxa a partir de la inauguració.

.

 

 

 

 Al president, Montilla, el reben al poliesportiu La Mina la presidenta del Consorci del barri de la Mina,  la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i  l’alcalde de Sant Adrià i vicepresident del Consorci de la Mina, Jesús M. Canga. El Consorci està format per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. Les inauguracions coincideixen amb la Festa Major del barri de la Mina que se celebra aquest cap de setmana.

 

El Centre cultural Font de la Mina és un edifici de dues plantes, obra de l’arquitecte Alfons Soldevila i Barbosa, caracteritzat per la seva gran lluminositat i amplis espais gràcies a una construcció d’estructura lleugera on hi  predominen els finestrals. Els seus 3.154 metres quadrats es divideixen en dues grans àrees, una destinada una moderna biblioteca de la Diputació de Barcelona que disposa de 19.000 llibres, 3.000 documents audiovisuals, 185 revistes, premsa diària i un fons dedicat a la col•lecció de publicacions locals. En previsió de la futura posada en marxa del Campus universitari del Besòs de la Universitat Politècnica, la biblioteca s’especialitzarà en matèries relacionades amb l’aigua, l’energia, i la sostenibilitat del plateta, tasca que ja ha començat a desenvolupar la Fundació b-TEC. La biblioteca disposa d’àrea infantil i zona de conta contes, una de les moltes activitats culturals que s’organitzaran periòdicament, a l’igual que conferències, presentacions de llibres i exposicions.

 

L’ampli vestíbul del Centre cultural ha preservat la balconada catalogada per l’Ajuntament del a ciutat, obra dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós, que ja hi havia en l’antic Centre Cívic del barri que es va enderrocar per aixecar el nou equipament. Per ampli vestíbul, que permet muntar-hi exhibicions temporals, s’accedeix a la cafeteria, a l’auditori de la segona planta equipat amb sistema de traducció simultània, i a les dependències de diversos serveis. Actualment, hi ha en marxa el Centre d’estimulació precoç i està previst que en un futur hi hagi la seu de la futura televisió local del Besòs (Santa Coloma i Sant Adrià).

 

Zona esportiva La Mina
 El nou poliesportiu municipal, obra dels arquitectes David Bochaca i Sandiumenge i Marc Forés i Malleu és una instal•lació de 3.700 metres quadrats, pensada per acollir les principals activitats esportives del barri (lluita grecoromana, futbol, i petanca), però prou polivalent com per acollir altres disciplines esportives i tota mena d’esdeveniments socials i esportius. A la planta baixa hi ha l’àrea de vestidors, un gimnàs i la pista polivalent de 45 per 27,5 metres on s’hi juguen partits de bàsquet, handbol i futbol sal, i que se subdivideix en tres pistes d’entrenament, quan es pleguen les grades retràctils que donen cabuda a 140 espectadors. Al segon pis hi ha el centre d’entrenament del Club de Lluita La Mina de gran tradició al barri que ara disfruta d’unes instal•lacions per a la pràctica d’aquest esport  úniques a la comarca, i una àmplia zona multifuncional, la cafeteria i l’accés a la graderia exterior.

 

A la zona exterior hi ha la resta d’instal•lacions: una pista de futbol 7 de 53 per 35 metres i vuit pistes de  petanca de 15 per 3,5 metres cadascuna.

 

Els dos equipaments construïts pel Consorci del barri de la Mina, que s’inauguren aquest dissabte, s’han edificat amb criteris d’accessibilitat que permeten que les persones amb discapacitats puguin desplaçar-se per tot el recinte a través de rampes i ascensors. El cost de totes dues instal•lacions públiques, el Centre cultural (5,1 milions d’euros) i  el poliesportiu (4,6 milions d’euros), s’ha finançat a parts iguales entre la Unió Europea i  el Consorci del barri de la Mina.


 

 

 

 

 
Consorci del barri de la Mina