Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Soniquete de la Mina Soniquete de la Mina, el grup de fusión flamenca constituït a l’entorn del projecte Espai Jove del Consorci de la Mina, va actuar el passat, 9 de maig, a la festa de cloenda del programa europeu Step into Europe...

.

 

 

 

 

...en el que han participat sis països de la Unió Europea, entre ells Espanya. L’entitat Nexes és la part espanyola, des de Barcelona, del grup de treball europeu i qui va convidar els nois de la Mina a formar part del cartell de concerts d’aquest acte, que es va celebrar a l’Espai Jove del barri de Gràcia, hi on van actuar quatre grups més, entre ells, els Encuentro Urbano & Eskizofónicos, grup de hip hop del barri del Besòs.

 

Al llarg de tota la setmana es van fer activitats diverses organitzades pels socis de Step into Europe, a les ciutats-seu del programa. Tots ells, són associacions de joves que treballen en xarxa amb projectes d’educació no formal desenvolupats a través d’intercanvis, tallers de formació i el Servei de Voluntariat Europeu. Joves de Portugal, Bèlgica, Itàlia, Estònia, Holanda i Espanya han estat immersos en l’organització d’actes que serveixin per divulgar i fer reflexionar els joves i la societat en general, sobre la ciutadania europea i els drets humans. Temes que perden força i interès, però que en tenen i molt, especialment davant les eleccions europees d’aquest 7 de juny. Es tracta doncs, de revitalitzar aquests conceptes i omplir-los de contingut, per fer-los molt més presents en l’experiència personal dels ciutadans de la Unió Europea.

 

Pel que fa a l’àmbit de la Mina, a més de la participació del grup de flamenc a la festa de cloenda, hi va haver una xerrada sobre drets humans i els intercanvis de joves europeus. Joves, que poden estar organitzats allà on viuen, de mil i una  manera i pels més diversos interessos, com pot ser la música, que al barri de la Mina és important per tradició i per cultura, i una via magnífica dels joves per expressar-se. Com és el cas de Soniquete de la Mina que planeja gravar la seva primera maqueta aquest estiu. El grup el formen 7 nois, hi ha guitarres, cajón, cantaor i bailaor, i a través d’un acord entre Espai Jove i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, han començat ja a assajar i gravar al Centre Cultural Polydor. Traslladar-se al Centre Polydor, significa, a més de disposar dels equips tècnics adequats per editar el seu material musical, facilitar l’intercanvi amb altres grups que també utilitzen les sales d’assaig i gravació.

 

Paral•lelament, el grup de noies del taller de perruqueria organitzat per Espai Jove, acaba de crear el seu propi grup de fusión flamenca. També són set i elles, a més del cajón flamenco i guitarra, incorporen el piano i la bateria. Més enllà de l’interès que ha despertat el elles la música i el grup, aquest és sobretot, un espai de trobada i de relació.

 

Consorci del barri de la Mina