Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La Mina El fet que ja hi hagi executada una gran part del Pla de transformació fa possible començar a presentar resultats i que aquesta experiència pugui ser compartida amb altres ciutats que es troben en situacions similars.

.

 

 

La previsió és que en els dos propers anys quedin enllestits tots els projectes corresponents a la intervenció urbanística (construcció d’habitatge social per als reallotjaments i l’església Evangèlica). Altra qüestió és la intervenció del Pla d’Acció Social per a la qual les administracions del Consorci s’han donat el temps que considerin necessari fins a comptar amb una situació de normalització.

 

 És en aquest context que el Consorci del barri de la Mina ha estat convidat a participar en diverses trobades internacionals per presentar el Pla de transformació i l’experiència de la seva execució iniciada l’any 2000. El mes de novembre passat es va participar a les Jornades de tancament del Projecte URBAN de la Unió Europea celebrat a la ciutat italiana de Pescara i a la Reunió anual general d’Eurociutats que va tenir lloc a La Haia (Holanda), per tractar de la construcció de ciutats actives, modernes i de governabilitat integrada. I, a les Jornades sobre inclusió social de l’Ajuntament de Salt (Gironès) es va presentar el Pla d’acció Social del Pla de Transformació, eina amb la qual és dóna resposta a les problemàtiques d’ordre social, que ara des de diversos fronts i amb programes molt específics es van resolent i gràcies als quals, l’actual situació de crisi no castiga aquesta població com ho havia fet en altres èpoques. El mes de febrer vinent el Consorci també participarà en una trobada de treball sobre regeneració urbana i sostenibilitat social organitzada pel Banc Europeu d’Inversions i l’Institut Oxford per al desenvolupament sostenible.

 

Les bases del Pla
 Fonamentat en millorar la situació sociolaboral de la població i del seu entorn urbanístic, en la concepció del Pla es va considerar la participació de la comunitat de veïns fonamental per al seu èxit, així com l’acord institucional de les quatre administracions que formen el Consorci (Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Sant Adrià i Barcelona i Diputació de Barcelona), que garanteix el seu finançament i la seva consideració dins les institucions europees de les que també s’han obtingut importants vies de finançament.

 

El Pla de transformació està servint per a que el barri de la Mina ocupi ja el seu espai central en el valorat litoral de les comarques barcelonines, al costat de la capital de Catalunya, la zona Fòrum i el futur campus universitari. La profunda renovació urbanística pensada per acabar amb els racons, les barreres arquitectòniques i la uniformitat de les seves edificacions, i la connexió dels seus carrers amb les principals vies de comunicació del seu entorn més pròxim, la resta del municipi de Sant Adrià i Barcelona, juntament amb la eliminació del polígon industrial han integrat el barri de la Mina en la xarxa interurbana.

 

 La participació del Consorci en aquestes trobades internacionals, no es limita només a reunions puntuals, sinó que ha estat convidat a formar part de projectes d’estudi i investigació. En el cas dels contactes amb la reunió d’eurociutats La Haia, el Pla de transformació va ser seleccionat, juntament amb els projectes de les ciutats de Bristol (Regne Unit) i La Haia (Països Baixos), per participar, dins el marc de les actuacions de benestar i ciutadania, per presentar els projectes de l’àmbit de participació ciutadana i desenvolupament comunitari. Pel que fa a l’Institut Oxford, ha estat seleccionat com a exemple de bones pràctiques a col•laborar en el projecte d’investigació sobre sostenibilitat social, juntament amb les ciutats de Cardiff (Regne Unit), Leipzig (Alemanya), Rotterdam (Països Baixos) i Torí (Itàlia); projecte finançat pel programa EIRBURS del Banc Europeu d’Inversions i té una durada de tres anys.

 

Consorci del barri de la Mina