Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Festes de NadalEl barri de la Mina celebra les festes de Nadal amb un programa propi pensat per a totes les edats. Els primers actes ja han començat aquest dijous, dia 11 de desembre i que continuaran fins el dia de Reis, organitzats per les entitats del barri i els serveis del Consorci amb l’objectiu conjunt de celebrar unes Festes de Nadal participatives de tota la comunitat del barri de la Mina.

.

 

 

 

No Contamina

 Amb el missatge “La Mina no contamina” s’ha organitzat un circuit de bicicletes i tallers al nou carrer Teresa de Calcuta que hi ha davant de la nova parròquia de la Mare de Déu de les Neus, es tracta de promoure l’ús de les bicicletes i especialment les de la flota de bicicletes que gestiona l’Associació de veïns que van ser cedides per l’ONG Tamdem.

 

Per a la setmana que ve hi ha organitzat, dijous dia 18 de desembre, un Caga Tió a espai Creixem junts, que començarà a partir de les 11 del matí al Casal Cívic del barri. L’endemà, divendres, dia 19, per la tarda entre les 5 i les 8 del vespre, també al Casal Cívic del carrer Ponent, els patges dels tres Reis de l’Orient recolliran les cartes de tots aquells que les vulguin fer arribar a Ses Majestats, perquè aquests puguin anar preparant tots els encàrrecs que reben aquests dies. I desprès, el mateix dia a les 8 del vespre, surt de davant de la Llar de jubilats del carrer Gregal la caminada popular.


Taller 1Paral•lelament, al llarg de tota la setmana, a la Ludoteca Toc Toc es farà cada tarda un taller sobre com triar bé les joguines per aquestes festes de Nadal. Amb la proposta de “Juga molt i juga segur” s’orientarà sobre quins criteris i consideracions cal tenir abans de decidir-nos a adquirir cap joguina, cada joguina té un propòsit i és adequada per a unes edats i no d’altres, per això cal estar atents i no caure en els paranys que ens paren des de la televisió i la publicitat. Pensem-hi.

 

 

 

CascoLa setmana de Nadal, amb els nens i nenes ja de vacances, comença amb una escudella popular que ofereixen les dones de l’Associació Adrianes davant del seu local del carrer del Mar a partir de les 12 del migdia. Si fa fred com és de preveure, una tassa d’escudella de Nadal serà un molt bon reconstituent. I, de dilluns a dimecres, dies 22, 23 i 24 de desembre ens visita el Pare Noel que es deixarà veure pels carrers del barri. L’ambient i ornamentacions nadalenques donaran el punt de festa al barri per aquestes dates assenyalades. S’han organitzat, com en anys anteriors, els concursos de decoració de portals i escales per als veïns, el d’aparadors per als comerços, i aquest any el primer concurs de truites per a bars i restaurants de la Mina. I, els nens i nenes de les escoles Cascavell i Sagrat Cor participen en el concurs “Dibuixa el teu comerç”, per això aquests dies ja recorren les botigues del barri per conèixer de prop el comerç el seu comerç i preparar els seus dibuixos per al concurs.

 

CircuitEl dia 23 de desembre se celebrarà, a l’escola Mediterrània del carrer del Mar, la Festa conjunta amb totes les entitats organitzadores del programa durant la qual es lliuraran els premis per als guanyadors dels concursos que s’han organitzat.
Un cop passat el dia de Nadal i estrenat l’any 2009, divendres, dia 2 de gener, es convida tothom a posar mà en el laboratori culinari que s’organitzarà al Casal Cívic, a partir de les 5 de la tarda per preparar dolços de festes tot esperant l’arribada dels Reis. L’endemà, dia 3 de gener, al parc del Besòs, entre les 11 del matí i les 2 del migdia, hi haurà concurs de nadales, la convocatòria és oberta a tothom; es prepararan els tradicionals fanalets per anar a rebre Ses Magestats quan arribin el dia 5 de gener per la nit, i entre tots els assistents es farà un quadre col•lectiu per donar color al parc.

Taller 2L’organització de tot aquest programa d’activitats ha estat a càrrec de diverses entitats del barri: Associació de Veïns, Ddones, Grupo Unión, Casal Infantil, La Mina Camina, Dones Adrianes, Associació de Comerciants i l’Equip Juntes d’escala; i dels diversos serveis del Consorci del barri de la Mina (Dmoto, COMA, Creixem Junts, Ludoteca Toc Toc, Dinamització Comercial, La Capsa dels Jocs, i Espai Jove); amb l’objectiu conjunt de celebrar unes Festes de Nadal participatives amb tota la comunitat del barri de la Mina.

 

BON NADAL i FELIÇ ANY NOU A TOTHOM!!!

 

Consorci del barri de la Mina