Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La capsa dels jocsL’espai lúdic familiar La Capsa dels Jocs del Consorci del barri de la Mina s’ha incorporat al projecte educatiu de ciutat de Barcelona III (2008-2011) i ha subscrit el compromís ciutadà per una educació al servei de la cohesió social que és la declaració formal que fan totes les institucions i entitats que en formen part.

 

.

El veïnatge de Sant Adrià de Besòs, i especialment del barri de la Mina, amb el terme municipal de Barcelona ha propiciat la inclusió de La Capsa, un dels serveis de la xarxa de serveis del Consorci, al Projecte educatiu de ciutat de Barcelona. Localitzada dins del Parc del Besòs, està destinada a les famílies amb infants d’entre 6 mesos i 12 anys, i les seves activitats, sempre a través del joc i la joguina, estan orientades a promoure valors com el compartir, el respecte a l’entorn, les joguines i els companys de joc, la responsabilitat i el civisme. Valors tots ells que lliguen perfectament amb els plantejaments del projecte barceloní i el compromís per educar en la cohesió social.

 

Aquest projecte educatiu de ciutat neix d’un procés participatiu dels anys 2006 i 2007 entre la comunitat educativa de Barcelona i té un plantejament temporal de quatre anys. En el període entre l’any 2008 i el 2011 els objectius que es plantegen van dirigits a resoldre dèficits detectats en l’educació formal, no formal i informal (adults); a l’hora que se sustenta sobre la base de les capacitats, eines, recursos i riqueses que poden aportar els diversos agents de la comunitat educativa.

 

Principals objectius

Els objectius prioritaris de la seva tasca educativa són:

  • L’escola no està sola educant.

Desenvolupar projectes integrals d’educació en xarxa que incloguin les aportacions de les famílies, les escoles, les entitats culturals, les associacions i empreses educatives, el món del treball i els mitjans de comunicació.

  • Construir la xarxa educativa de la ciutat

Articular projectes educatius de proximitat amb un gran projecte col•lectiu que comparteixi tota la ciutat.

  • L’educació dels infants i joves és una responsabilitat compartida.

Contribuir a millorar l’èxit escolar i la igualtat d’oportunitats educatives per a tothom.   

  • Barcelona és i vol ser en el futur un gresol cultural (lloc on conflueixen diverses cultures)

Augmentar la capacitat de les institucions educatives formals i no formals per educar en la diversitat.

  • Els valors democràtics són la base de la convivència.

Continuar educant per a la ciutadania inclusiva i solidària.

 

Consorci del barri de la Mina