Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 El Consorci del barri de la Mina va participar al II Saló del treball celebrat els dies 13, 14 i 15 de novembre amb un stand propi des del qual es va fer difusió de la tasca que s’està duent a terme en l’àmbit de la inserció sociolaboral entre la població del barri. La segona edició d’aquest certamen que organitza el Departament de Treball mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), coincideix amb un context de recessió econòmica que el fa encara més necessari, tal com es va poder constatar per l’afluència de públic, especialment, els dos primers dies.

 

 

.

 

 

 El Saló del Treball va agrupar els expositors en: institucionals, ofertes de feina, formació i entitats locals i associacions. L’stand del Consorci formava part d’aquesta secció d’entitats locals i associacions, formada per ajuntaments, associacions laborals i empresarials, vivers d’empreses, instituts d’ocupació i entitats dedicades a promoure la inserció laboral. Per al Consorci va ser una molt bona oportunitat, no només per donar a conèixer els seus programes específics per a la inserció sociolaboral, sinó també per mostrar a un gran nombre de persones els resultats del Pla de Transformació de la Mina.

 

 

 Atenció personalitzada
Els programes del Consorci destinats a l’ocupació s’integren en la Xarxa de serveis d’inserció sociolaboral. Aquests van des del Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL) que s’encarrega de fer un diagnòstic de la situació laboral i formativa de la persona per establir un itinerari personalitzat per a la recerca de feina, en col•laboració amb el Club de Feina; fins als projectes destinats als diversos col•lectius del barri (dones, joves sense experiència laboral, joves sense formació acadèmica i persones amb problemes de salut mental o drogodependència), a més de la població en general, per a la qual també hi ha programes d’ajut a la inserció.

 

La Consellera de treball, Mar Serna, (amb ulleres) acompanyada de l'alcaldessa del Hospitalet, Núria Marín visiten el II saló del treball L’objectiu del Saló “és oferir a les persones que treballen i a les que estan cercant feina el màxim d’eines i oportunitats professionals” tal com va dir la consellera de treball del Govern de la Generalitat, Mar Serna, tot destacant que “la finalitat amb que ha estat concebut el Saló és la de posar en relació directa les empreses i les persones que busquen feina o millorar la seva situació professional”. La consellera va visitar el Saló acompanyada de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, que va exercir d’amfitriona, ja que el II Saló del treball va tenir lloc a l’espai firal de La Farga.

 

 

 

 Els més de 130 expositors presentaven un ampli ventall de recursos adreçats tant als treballadors en actiu com aturats. Eines pràctiques per elaborar un currículum professional, informació sobre canals de recerca d’un lloc de treball, i preparar-se per afrontar una entrevista de feina amb majors garanties d’èxit. Oferta formativa gratuïta per poder triar la que millor s’adeqüi en cada moment a les necessitats de cadascú i a les del mercat de treball. Ofertes laborals de la cinquantena d’empreses presents que van recollir un bon grapat de currículums i que van ser les que van atraure més públic.

 

Consorci del barri de la Mina