Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

DretsEls salts qualitatius de la nostra societat s’evidencien quan som capaços entre tots de transmetre i integrar comportaments ètics i justos. Per passar de ser simples individus a una comunitat amb lligams propis, que basa les seves relacions en el respecte i l’interès per l’altre...

.

Un dret, un compromís amb els més petits i la sensibilització de tota la societat

 

Els salts qualitatius de la nostra societat s’evidencien quan som capaços entre tots de transmetre i integrar comportaments ètics i justos. Per passar de ser simples individus a una comunitat amb lligams propis, que basa les seves relacions en el respecte i l’interès per l’altre.

 

Aquesta setmana, dissabte dia 22, se celebra el dia internacional dels drets dels Infants i Joves, i al barri de la Mina s’ha organitzat una setmana sencera d’activitats ludico-reivindicatives per sensibilitzar-nos entre tots, d’allò que és de dreta llei per als nostres nens i nenes, nois i noies. Fites socials que impliquen i demanen l’esforç de tota la societat.

 

DretsLa gran festa dels drets
Els diversos actes de la setmana aniran esclafant motors de cara a la gran festa de dissabte al matí al parc del Besòs que comença a les 11. L’actuació central serà la de la companyia de circ Desastrosus cirkus, (12,15h) amb l’espectacle “Aquí no hi ha ningú”. Carregat d’humor presentarà actuacions de trapezi, jocs malabars, equilibristes i pallassos, tot lligant realitat i somni a través de la màgia i la il•lusió. Hi haurà crispetes per a tothom, gràcies a l’Associació de Comerciants del barri. I un grup de pallassos s’encarregarà d’animar la jornada. L’altre moment important serà la proclamació del manifest “La Veu dels infants” que llegiran els nens i nenes del Casal Infantil de la Mina.

 

Mentrestant, i fins a la una del migdia, hi haurà tallers i jocs organitzats per diverses entitats del barri:

 

 • Nens i nenes del món (taller de maquillatge i jocs populars), Casal Infantil.
 • Buscadors de drets (joc i taller de reciclatge), Dones IRIS.
 • Joc dels drets (joc de l’oca d’elaboració pròpia i adaptat als drets dels infants) Cadascú se’l pintarà, hi podrà jugar i endur-se’l a casa.
 • Jocs del medi ambient (jocs diversos amb el respecte pel planeta com a fil conductor), Centre d’Orientació del Medi Ambient (COMA)
 • El gran mural dels drets, es farà amb aportacions de tothom, gràcies a les moltes bústies dels desitjos que hi haurà repartides per tot el barri al llarg de la setmana.
 • Diferents colors, mateixos drets, (taller de flascons fets amb sal de colors), Associació Amics del Besòs.
 • La Capsa del jocs (jocs i joguines per a jugar al parc)
 • Fem Xapes (taller per fer xapes personalitzades sobre els drets)
 • Jocs del món (jocs populars adaptats al motiu de la celebració)
 • El color dels drets (inflada de globus de colors)

 

Una setmana per pensar-hi
Hi ha tres exposicions obertes al públic tota la setmana:

 

 • “Els infants pinten els seus drets”, organitzada pel Centre Cultural Gitano i la Fundació Pere Closa, a l’àrea de pediatria de l’ambulatori del barri.
 • “Mural dels drets”, organitzada pel servei Creixem Junts, destinat a les famílies amb infants petits, a la seu del Serveis socials.
 • “El meu dret el teu dret”, organitzada conjuntament per l’escola mediterrània, el servei d’Acollida matinal i la ludoteca Toc Toc. Es pot visitar a l’escola Mediterrània.

 

Més d’una vintena de serveis i entitats del barri participen en l’organització de la setmana reivindicativa, i tots ells disposaran d’una bústia dels desitjos, per a què qualsevol pugui deixar el seu missatge sobre els drets dels infants i joves. Amb tots els missatges que es recullin, dissabte es construirà el mural gegant al parc del Besòs.

 

Descarrega el cartell i el programa fent click aquí

 

 

La programació comença aquesta tarda i hi ha actes cada dia de la setmana en diversos espais del barri.

 

 • Dilluns, 17
  17h, Taller sobre el dret a la salut, organitzat per la Capsa dels jocs, que inclou un berenar a base de fruites amb xocolata.
 • Dimarts, 18
  17h, Conta contes i joc sobre el dret a l’Educació, al Parc del Besòs, organitzat per La capsa dels Jocs.
  18h, Teatre d’acció, amb l’obra “No em ratllis!”, al Casal Cívic de la Mina, organitzat pels nois i noies d’Espai Jove.
 • Dimecres, 19
  17h, Gimcana al Parc del Besòs. Joc de proves sobre el dret al Joc, organitzat pe La Capsa dels Jocs.
 • Dijous, 20
  20h, Xerrades de l’Aula ciutadana “Drets i adults”, organitzada per l’Associació de veïns i la Plataforma d’Entitats. Tindrà lloc als locals de l’Associació de veïns.
 • Divendres, 21
  10.30h, Programa especial a Ràdio la Mina(102.5 F.M) sobre els drets dels infants al barri de la Mina.
  17h, “Qui li va posar nom a la lluna”, conta contes i joc al Parc del Besòs sobre el dret a tenir un nom i una nacionalitat, organitzat per la Capsa dels Jocs.

 

Al barri de la Mina hi viuen molts nens i nenes, aquests dies tots ells i les seves famílies tenen la possibilitat de conèixer els seus drets, i tot jugant amb ells entendre per a què serveixen i que el respecte als seus drets protegeix tots els nens i nenes del món.

 

Consorci del barri de la Mina