Setembre és temps de festes majors que acomiaden l’estiu. A Sant Adrià de Besòs el mes comença amb la festa grossa, el primer cap de setmana. I la segueixen la del barri Besòs -celebrada el cap de setmana passat- i la del barri de la Mina que és aquest cap de setmana.

 

 

Inicialment, l’Associació veïnal havia organitzat un programa d’actes pels dies 20, 21 i 22, però, finalment, la missa de festa major, que havia de ser aquest diumenge, amb la coral parroquial i l’ofrena floral a la Mare de Déu de les Neus, serà diumenge de la setmana vinent, dia 29, a les 12 del migdia.

Programa de festes

Pel que fa al programa de festes d’aquest divendres i dissabte, tots els actes són a la tarda, a partir de dos quarts de sis del vespre (17.30 h), i se celebren a la plaça Maria Àngels Rosell. Divendres hi ha tallers de manualitats per a la quitxalla a càrrec dels grups de dones del barri: les Dones Adrianes i les Dones Iris. El pregó de festa major serà a les sis, i després hi ha l’actuació de l’Escola AeroDance de dansa urbana i el berenar popular, a càrrec de l'Associació del Comerç de la Mina.

Els actes de dissabte comencen amb la cercavila encapçalada pel so de la batukada que recorrerà els carrers del Mar i de Ponent, continuarà per la rambla de la Mina i el carrer Ramon Llull per acabar a la plaça Maria Àngels Rosell. A la plaça es faran jocs populars i hi haurà ballaruga col·lectiva, i cap a les nou del vespre es fa el sopar de germanor amb ball de festa major amenitzat per un DJ.

L'Associació veïnal de la Mina, organitzadora de la Festa Major, indica que en cas de pluja els actes es farien a l'Espai Cultural Font de la Mina, carrer Ponent, 21.

 

 

 

El cartell de la Festa Major

El cartell de la festa major d’enguany pren la imatge d’un dels murals que donen vida i color al barri de la Mina, concretament, el que es troba a la rambla de la Mina a l’altura de l’avinguda Manuel Fernández Márquez. És un mural de l'Institut Escola La Mina, fet per l’alumnat dels grups de primer de primària, inspirat en el projecte dels seus noms de classe: Astronautes i Sols. El van fer el tercer trimestre del curs passat i a l’acte d’inauguració hi van participar les famílies amb la canalla.

 

Consorci del barri de la Mina