PG CadenaHumanaLa Mina participa en la cadena humana que amb el lema “Units per la Salut Mental” s’està organitzant pel proper 10 d’octubre, Dia Internacional de la Salut Mental, i que ha d’unir una corrua de gent entre la biblioteca Font de la Mina i l’Ajuntament de la ciutat. El punt de trobada d’aquest marge del riu és el pont de la Catalana entre les 11 i les 11.30h.

 

L’objectiu d’aquest dia mundial és sensibilitzar i apropar l’opinió pública a la realitat de la salut mental, encara estigmatitzada socialment, sobretot, per desconeixement. Fent-la visible amb activitats com la d’enguany i d’aquesta manera contribuir a eradicar-ne el tabú i l’estigmatització. Inicialment, es va preveure cobrir un tram de 1.050 metres, que des de la biblioteca de la Mina, un cop traspassat el riu, encara que sense arribar-hi, anava cap a l’Ajuntament per l’avinguda de la Platja. Per a aquesta primera previsió es va calcular que es necessitaven uns 1.000 participants. Ara bé, a dia d’avui, quan encara manquen quatre dies pel 10 d’octubre, ja s’han superat les 1.000 inscripcions, de manera que l’altre extrem de la cadena humana s’acostarà molt més al punt de la plaça de la Vila. On, després de fer la cadena i caminar tots plegats, ha de concentrar-se tothom per a l’acte de clausura on es llegirà un manifest i hi ha organitzades altres activitats, com un arbre dels desitjos on tothom pugui posar el seu granet de sorra en la lluita per acabar amb el rebuig a les persones afectades. Cada participant rebrà una samarreta amb el lema i un globus per enlairar-lo, exactament, a les 12 en punt del migdia.

Taula de Salut Mental

Està organitzada per la Taula de Salut Mental de Sant Adrià de Besòs, que ja fa més de dotze que l’Ajuntament va posar-la en marxa per facilitar un espai de coordinació tècnica entre els professionals dels diferents serveis que atenen al municipi persones amb dificultats en salut mental. Actualment, en formen part: ABS Doctor Barraquer, ABS La Mina, CSMA i CSMIJ La Mina, CSMA II Badalona, CSMIJ Creu Verda, CDIAP, Centre de Dia Bètula, Salut Mental Barcelonès Nord-Associació, Programa ACCÉS del Consorci del barri de la Mina, Federació Salut Mental Catalunya, CAD i l’Ajuntament.

Per participar-hi cal fer inscripció:

Instituts, entitats i població general, tothom és cridat a participar-hi.

  • Instituts: Servei d’Educació tel. 93 381 20 04, ext.6332, c/e  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Entitats: Servei de Participació Ciutadana, tel. 93 381 20 04, ext.1431 o 1420,  c/e  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Població general: Omplir el formulari que trobareu a la web http://www.sant-adria.net