Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La trobada al voltant de l’escudella que preparen les dones Adrianes per a tota la comunitat, obra “oficialment” la celebració de les festes de Nadal a la Mina. Ja és una tradició que tothom espera i que té lloc el dijous abans del 25 de desembre. Durant 5 hores, fan xup-xup el tall (gallina, ossos de pernil i vedella, cansalada, botifarra negra i blanca), la pilota i les verdures (col, àpid, pastanaga, xirivia, nap, porro, patata i cigrons), al cap de les quals en sortiran més de 100 litres d’escudella de galets boníssima!

 

.

 

 

     

Els més petits també esperen amb candeletes el Campament Màgic que es munta a l’Espai Cultural, amb tallers i sorteig de regals, per rebre a Ses Majestats els Reis, que en el seu llarg camí des de l’Orient fan una parada al barri de la Mina la setmana abans de Nadal per recollir les cartes que han preparat nens i nenes. El campament l’organitzen les set entitats que formen part del PESABM (Projecte Educatiu Sant Adrià al Barri de la Mina): La Capsa dels Jocs, Casal dels Infants, Barnabitas, Casal Infantil La Mina, Espai Jove, Grupo Unión –que amb el nou any ha modificat el seu nom i ara són Salesians La Mina-, i la Biblioteca Font de la Mina. Amb la col•laboració del TRAM que prepara un comboi especial i gratuït per portar tothom fins el campament.

    

Mentrestant, algunes comunitats de veïns s’han organitzat per decorar les entrades i fer els seus pessebres. Us mostrem el de l’escala del número 26 del carrer Mart, i els de les escales 1 i 3 del carrer Llevant. Es tracta d’iniciatives col•lectives on hi participen petits, joves i grans i que fomenta la convivència dels residents i que fa de contrapunt a altres moments de major dificultats i possibles desavinences quan és l’hora de prendre decisions i arribar a acords per a la gestió de l’escala (quotes, neteja, responsabilitats...).

  

L’Associació de Comerciants de la Mina també mostra una gran activitat per aquestes dates. D’una banda, organitza el concurs de decoració nadalenca de comerços del barri i el concurs de truites per a bars, restaurants i particulars; i, per l’altra, organitza una Fira de Nadal, que aquest any ha arribat a la seva cinquena edició amb força èxit de convocatòria, perquè, a més dels productes típics per aquestes festes i propostes de regals que s’ofereixen a les diverses parades, els tres dies que dura la Fira compten amb un ampli programa d’actuacions de dansa i música.

   

Enguany els comerços guanyadors van ser: Pollastres García –Paquita García Moreno- (Primer premi), Bar San Martiño II -Francisca Jiménez Martos- (segon premi), i El Didal d’Argent –Eva Plana Funoll- (Tercer Premi). Pel que fa al concurs de truites: el Bar San Martiño II de Francisca Jiménez Martos, es va endur el primer premi per l’espectacularitat de la truita que van preparar, a més, de convèncer el jurat pel gust; el segon premi va ser per a una veïna del barri que es va presentar amb una truita per llepar-se els dits, i el tercer va ser per la Granja Cafeteria La Antigua de l’Amparo Alonso Moreno.   

     

Consorci del barri de la Mina