Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La biblioteca Font de la Mina celebra avui, dia 27 de juny, el seu quart aniversari de servei al barri a través de la cultura. A partir de les sis de la tarda i fins les vuit del vespre hi haurà un munt d’activitats obertes a tota la comunitat. Aquest matí el carro d’en Wally s’ha passejat per carrers i places convidant petits i grans a la festa d’aniversari d’un dels equipaments més emblemàtics de la nova Mina.

 

.

 

Arriba a aquesta data amb 3.100 usuaris amb carnet i un fons de 32 mil llibres. Havent consolidat un club de lectura per adults que compta amb 16 membres fidels que cada mes llegeixen i comenten un nou llibre, i dos clubs de lectura infantil amb el programa per fomentar la lectura entre petits i joves, Caçadors de llibres, que es reuneixen quatre cops al mes. La comprensió lectora és el gran leitmotiv (eix central de treball) de la biblioteca de la Mina, segons explica la seva directora, Montse Espuga. D’aquí que, fins i tot, s’hagi acondicionat una sala especial al primer pis per fer-hi atenció personalitzada, on els nens i nenes llegeixen una estona cada dia, en sessions individuals, amb l’ajut del personal de la biblioteca. “Adaptem la biblioteca als nostres usuaris -subratlla Montse Espuga- i el que ens plantegem és treballar amb el barri defugint una perspectiva unidireccional dels nostres serveis, que seria la d'una bliblioteca que treballa pel barri però sense donar-li el protagonisme que li correspon. La qual cosa, vol dir, que les activitats que s’organitzen busquen la màxima complicitat i participació dels usuaris de la biblioteca i la comunitat”. Al llarg del calendari anual, totes les activitats que s’hi fan tenen per objectiu la dinamització de la lectura a través del lleure i propostes lúdiques que portin a gaudir dels llibres.

 

Activitats d’estiu
Ara, en temps de vacances escolars i encara més quan acabin els casals d’estiu que es fan aquests dies, la biblioteca de la Mina amplia les activitats de lleure, oferint als més petits trencaclosques i els tallers d’arts plàstiques. A més, la biblioteca, amb el programa Biblioparc, se’n cada dimecres entre cinc i vuit de la tarda al parc del Besòs, per fer arribar els llibres a lectors de totes les edats, els Contes al porxo de la biblioteca (c/ Ponent, 21) se citen cada dijous i divendres a partir de les 18.30h, i els Caçadors de llibres aquest estiu s’estrenen llegint els seus llibres preferits davant els micròfons de Ràdio la Mina, cada tarda de dimarts de 18.30 a 19h.

I, la celebració d’aquest aniversari serà una mostra més de l’esperit participatiu que es busca i de l’interès d’incidir en la cohesió i la inclusió social des de la cultura, per contribuir a la construcció de l’estat del benestar general. S’ha convidat a totes les entitats i serveis que hi ha a la Mina perquè col•laborin en la confecció d’un mural-mosaic sobre una fusta de tres per un metres, on s’expressi què representa la biblioteca per a la gent del barri. Cadascú hi contribueix escrivint una paraula en una pedra que formarà part d’aquest mosaic. A la festa d’aquesta tarda hi haurà un recital de poemes, lectura del Romancero Gitano de Federico García Lorca i la interpretació de l’himne del poble gitano el Gelem Gelem. Titelles i sorpreses pels més petits, així com un taller de cuina on es prepararan brotxetes de fruita per a tothom que participi de la celebració. La festa compta amb la col•laboració del Casal Infantil, l’Associació de defensa dels animals, Animalia, i l’Associació de veïns.

 

Per felicitar la biblioteca pel seu aniversari l’Associació de Dones Adrianes ha fet una reconstrucció a mà d’una de les seves sales de lectura i la Fundació Formació i Treball els ha fet donació de 3.000 llibres.

Consorci del barri de la Mina