Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Més d’un veí i una veïna es paraven encuriosits en veure grups de nois i noies netejant pintades de les parets i els solars-parkings del barri, el passat dijous sant. I, quedaven més sorpresos encara quan sabien que es tractava d’una actuació voluntària, motivada únicament i de manera exclusiva per amor al pròxim. La iniciativa va ser dels joves i els van moure les ganes de contribuir a millorar l’espai públic de la Mina perquè els seus veïns i veïnes s’hi trobin millor. Ha estat la seva manera de participar i aportar el seu gra de sorra a la transformació que viu el barri.

 

.

 

 

 

Tots formen part de la comunitat eclesial Hillsong a Barcelona. Una església evangèlica que es defineix com a contemporània i progressista, a la recerca de la integritat i l’autenticitat de la persona. Com que no es volen quedar tancats en les celebracions del diumenge, organitzen actuacions amb una clara implicació social que els connectin amb la realitat dels més desafavorits. Aquí, la Mina, van arribar a quarts de nou del matí, disposats a posar-se a les ordres de l’equip de la brigada de neteja i manteniment del Consorci. El grup estava format per 44 persones de diverses nacionalitats d’Europa i Sud-amèrica, diverses ciutats espanyoles, i molts de Barcelona i entorns. Majoritàriament van ser joves, encara que també hi van participar persones més grans. En ser dijous sant, dia laborable, però, festiu per als estudiants, aquests van aprofitar que tenien festa per sumar-se a l’activitat. Tot i que, per als que també treballen, la jornada va continuar després. Així, doncs, distribuïts en grups petits i equipats amb escombres i cabassos, algunes xapoletes, rasclets, pales i un carretó, per els que van netejar i treure herbes de cinc solars. I, cubetes de pintura, brotxes, rodets i escala per als que van tapar les pintades de les parets dels edificis d’habitatges, van dedicar mitja jornada a millorar l’aspecte del barri.
Asseguren que són conscients de que a les seves ciutats i als barris d’aquestes hi ha realitats molt complicades, que moltes persones han d’afrontar diàriament, especialment, en l’actual situació de greu crisi econòmica i social. Per això, defensen que qualsevol acte de solidaritat mogut per l’amor al pròxim té sentit si contribueix a alleugir aquestes necessitats, i asseguren que creuen en “el potencial de cada persona i en la importància d’aportar el que tenim. Si volem veure un canvi al nostre voltant hem de ser part d’ell”.

Ajuda directa des del treball en xarxa
Les activitats que realitza la comunitat de Hillsong poden tenir un àmbit local d’acció, generalment, en col•laboració amb altres entitats o organitzacions, o global. A Barcelona han participat en accions d’ajuda a les persones sense sostre, infants i gent gran, famílies, i prostitutes. Treballant en xarxa per sumar esforços i amb accions puntuals d’ajuda a famílies i col•lectius, repartint aliments i visitant-los per oferir-se per al que puguin necessitar. Pel que fa a l’acció global estan involucrats en la lluita contra el tràfic de persones a través de l’organització A21 Campaign i l’apadrinament de nens amb Compassion. També formen part de Watoto, organització internacional, que treballa a l’Àfrica per ajudar infants orfes i dones desateses, afectats per la guerra o altres desastres. En aquest continent Hillsong hi té una fundació des de la qual desenvolupa tota mena d’activitats i projectes de suport, servei i ajut als seus pobles. Els seus valors, fonamentats en el potencial de cada persona i de l’església com a comunitat, els porten a cobrir necessitats humanes moguts per l’amor i l’acceptació dels altres. Aquesta comunitat es va inicia a Barcelona el mes de setembre del 2011, amb un petit grup i actualment té uns 200 membres. És una església global assentada en diversos països.

Consorci del barri de la Mina