Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Durant tot el mes de novembre té lloc al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, amb una programació per reflexionar de manera lúdica i sensibilitzar al conjunt de la comunitat. Aquest any totes les activitats ens parlaran del Dret a la Igualtat, reflexionant sobre aspectes de gènere,  culturals, de religió, de llengües, de discapacitat o aspectes socials i econòmics. El novembre ens porta el Dret a la Igualtat de tots els infants i la possibilitat d’entendre a fons el seu significat.

.

 

Les activitats han estat organitzades durant tot un curs en trobades amb una desena d'entitats i serveis, i estan pensades per a totes les edats. Hi ha un cinejoc per als més petits amb una pel•lícula d’animació i jocs per poder entendre-la, un conta contes amb el so de guitarra per abordar qüestions sobre el poble gitano, jocs d'ordinador per treballar la identitat amb els joves. Dimarts, dia 20, està convocada una rua amb la participació de totes les entitats i serveis d'infància i joventut, que sortirà a les 17.45 hores del Parc del Besòs. Passarà per tots els carrers del barri de la Mina i acabarà a l'Espai Cultural Font de la Mina on hi haurà una actuació per a tots els públics, berenar i es farà lectura del manifest d’aquest any pels Drets dels Infants.

Hi ha altres activitats més específiques que es faran amb els alumnes de les escoles Mediterrània i Cascavell, però la traca final arribarà el proper dissabte, dia 24, serà d'11 a 13 hores al Parc del Besòs, on s'instal•larà una gran gimcana dinamitzada per una trentena d'educadors i professionals de la vida social i educativa del barri.

El "Món de la Igualtat" serà una gran aventura que passarà per diferents països, el país de les diferents capacitats, del gènere, de les cultures, de les creences, de les llengües i per una illa deserta, amb un munt de proves i jocs per aprendre jugant, la importància de garantir a tots els nens i nenes el Dret de la Igualtat. També es repartiran globus de tots els colors i al final de la jornada del dissabte tindrem l'espectacle "Ritmes i sons per la diversitat" que ens porta la Fundació La Roda d'Espectacles.

La festa està patrocinada pel TRAM, que està vinculada amb els Drets dels Infants a la Mina des de l'any 2007, com a mostra del seu compromís amb la comunitat. Aquest any, comptem també amb la col•laboració de la Fundació Catalana de l'Esplai i les regidories d'Educació, Infància i Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Consorci de la Mina