Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El joc té un important component de creativitat i sorpresa, i el cos i la ment hi han d’estar ben implicats, perquè jugar sigui una font de plaer i alegria. Jugar és un dret i és una necessitat, i per anar bé hauríem de jugar tota la vida, des que som ben petits fins el darrer dia. El dia internacional del Joc se celebra arreu del món el dia 28 de maig i aquí al barri de la Mina ja fa quatre anys que s’hi organitza una gran festa commemorativa, amb el joc i la joguina com a principals protagonistes, amb la implicació de totes les entitats i serveis que treballen amb el món de la infància i la joventut, sense oblidar de fer-hi participar als adults.

 

.

La Mina Juga és el nom de la festa del joc al barri, que es consolida, edició rere edició, reunint al Parc del Besòs un important nombre de participants de totes les edats que gaudeixen d’interessants i suggerents propostes lúdiques. És un dia divertit, en el qual s’entén el joc com una eina de socialització i desenvolupament personal, i que aquest any es va celebrar el dia 24 de maig. El parc sencer es converteix en un tauler de jocs i l’organització compta amb la participació dels alumnes i professors del departament d’Educació Infantil de l’institut Salvador Seguí que col•laboren en el disseny i la dinamització de les activitats, perquè la festa sigui completa.

Jugar és universal i útil a totes les cultures i per a totes les edats. Els experts ens parlen de que jugar contribueix al creixement equilibrat del cos, la intel•ligència i la sociabilitat, tot molt essencial per a la formació de la persona. El dia del Joc reivindica la seva importància i que jugar no és només cosa de nens i nenes. El manifest d’aquest any parla de que el joc ens converteix en persones curioses, obertes al canvi, compromeses, crítiques, lliures, creatives, positives i alegres. I, la fundadora del dia del joc, Freda Kim, ha enviat aquest any un missatge sobre la importància que té per als infants que es veuen immersos en experiències traumàtiques, ja siguin els desastres naturals o les guerres que el gènere humà té engegades per tot el planeta, poder jugar malgrat entorns traumàtics com aquests. Assenyala, que per jugar, moltes vegades, no cal res. Els infants poden jugar sols i sense joguines, i jugar els ajuda a superar situacions ben difícils que els portarà a ser adults sans..

La invasió dels globus
Amb motiu de la celebració del dia del joc, la Mina es va despertar un matí envaïda d’uns simpàtics i acolorits personatges. N’hi havia a centenars per tot el barri, col•locats pels carrers als llocs més curiosos (pals de semàfors, cotxes, troncs dels arbres, papereres, parets...), i tots duien el missatge Agafa'm i Juga!. Anaven acompanyats de globus de colors i convidaven a jugar a jocs tan universals com donar tocs al globus sense que toqui el terra, fer-lo explotar amb la panxa o amb una forta abraçada, transportar-lo entre dues o més persones sense tocar-lo amb les mans. Amb aquesta iniciativa s’ha volgut sorprendre a tothom que anava pel carrer. Des de quarts de vuit del matí d’un dia qualsevol, quan anaven de camí a l'Escola, cap a la feina o a buscar el cotxe, s’han trobat que algú els convidava a jugar. Les reaccions han estat de sorpresa, incredulitat, recel, i alegria. Però a ningú ha deixat indiferent.


Jugueu, si us plau!

Consorci del barri de la Mina