Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El barri de la Mina es prepara per a la 21a. edició de la seva Setmana Cultural amb una declaració de principis que beu directament dels orígens d’aquesta convocatòria a inici de la dècada dels 90. Juntament, amb lema que centra les celebracions: Lluitem junts per un barri digne, els organitzadors vinculen història i cultura de la Mina per cohesionar una comunitat que està immersa en la transformació definitiva del seu entorn urbanístic i social. Es busca, doncs, el protagonisme dels seus veïns i veïnes, així com el de les seves entitats socioculturals i esportives, a més dels serveis que treballen en el territori.

 

.

Aquest any la Setmana Cultural i la Festa Major del barri van de la mà. De manera que la Setmana més celebrada de la Mina, que comença dimarts, dia 5 de juny, i dura fins divendres, dia 8, dóna pas als actes de la Festa Major que se celebraran durant el cap de setmana del 8 al 10 de juny. Inclou, a més, un acte un pèl distanciat en el calendari, que són les 12 hores de futbol 7 que tindran lloc dissabte, 16 de juny, a la Zona esportiva La Mina, entre les 9 del matí i les 9 del vespre. Com és habitual en totes les Setmanes Culturals de la Mina, aquesta s'inicia amb el muntatge d’una mostra de les entitats i serveis implantats al barri que s’instal•larà a la sala Pinòs-Miralles de l’Espai Cultural Font de la Mina, per tal de donar a conèixer les activitats, trajectòria i arrelament en la vida socio-cultural i esportiva de totes aquestes institucions; entre les que també hi és cada any el Consorci del barri de la Mina. La Mostra estarà oberta al públic fins dimecres, dia 6, al migdia. Dimarts i dijous al matí les entitats i serveis que participen al Projecte Educatiu de Sant Adrià organitzen tallers adreçats a les famílies.

Manifest, pel•lícula local i pinzellades del barri
L’acte inaugural, que serà retransmès en directe per Ràdio La Mina des de l’Espai Cultural, és dimarts a les cinc de la tarda, i inclou la lectura del Manifest i les actuacions dels grups infantils del Club de gimnàstica La Mina Gervasio Deferr i del Club de Lluita Olímpica La Mina. A partir de les set de la tarda, es projectarà la pel•lícula México-Flamenco, obra de La Cafetera productions, gravada, en part, al barri de la Mina i que en acabar comptarà amb l’actuació dels nens protagonistes. Dimecres, a més, de poder visitar la Mostra fins al migdia, a les cinc de la tarda hi ha la presentació del llibre El Camp de la Bota, un espai i una història, d’en Josep Maria Monferrer, a la sala d’actes de l’Espai Cultural i el passi de la pel•lícula documental sobre el Camp de la Bota als anys 60 i el barri de la Mina dels anys 70. Aquest acte s’emetrà en directe per la web del barri desdelamina.net. Paral•lelament, al Parc del Besòs, entre les cinc i les sis de la tarda, hi ha diverses activitats i tallers organitzats per alguns dels serveis del Consorci. Es tracta de: un taller per fer arracades i anells aprofitant les capsuletes buides de cafè, que ha preparat Situa’t –aula•taller prelaboral per a persones amb problemes de drogodependencies-; una mostra del taller de perruqueria que dur a terme al llarg del curs Espai Jove –projecte adreçat a joves de 16 a 25 anys-; un taller de globoflèxia i un altre de reciclatge que ha preparat La Capsa dels jocs, -servei familiar instal•lat al Parc del Besòs per fomentar el joc i la joguina com a eina de relació i sociabilització-; i, un taller de moneders que tenen per base el reciclatge de cartrons de tetra-brick, organitzat per Accès -servei orientat a la inserció sociolaboral de persones amb malalties mentals-.

Els dies següents, dijous i divendres al matí l’equip d’agents cívics del Consorci ha organitzat una ruta en bicicleta fins el riu Besòs per als alumnes del curs de 6è. de primària de l’Escola Mediterrània. La tarda de dijous es reserva per a les activitats esportives i de dansa que es faran a l’Institut Fòrum 2004, i per a un circuit orientat a sensibilitzar la població general sobre les dificultats diàries que afronten les persones ambdiscapacitat, i que s'instal·larà als entorns del CAP La Mina. Després, més tard, a les set de la tarda, està prevista, a l’Espai Cultura i organitzada per l’Associació de Comerciants, la conferència de l’experta i consultora en gestió del petit comerç, Mari Carmen Méndez, que plantejarà propostes de millora per al comerç local davant el repte de la crisi. La Setmana cultural, clourà les seves activitats amb el tradicional sopar popular que es farà al gimnàs de l’Escola Mediterrània a partir de les 9 del vespre, el divendres, dia, 8. Els tiquets pel sopar, imprescindibles per accedir-hi, es poden adquirir a partir de dimarts, dia 5, a un preu de 12€, al local de l'Associació de veïns (c/ d'Orient, 11 baixos). Els organitzadors avisen que les places són limitades fins a un centenar de comensals.

La successsiva organització de la Setmana Cultural compta amb la participació de la gran majoria de les entitats i serveis que desenvolupen les seves activitats dins el barri de la Mina, adreçades a la seva comunitat i orientades a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants, i també compta amb el suport del Consorci del barri de la Mina.

Consorci del barri de la Mina