Dos dels serveis del Consorci, Agents Cívics i COMA (Centre d’Orientació del Medi Ambient), treballaran conjuntament aquest mes d’octubre en una nova campanya enfocada a la millora del civisme i els bons hàbits en el tractament dels residus domèstics. Tots els dilluns i dimecres d’octubre al matí de 10.15 a 12.15h, els dos serveis instal•laran un punt d’informació itinerant que recorrerà diversos punts del barri.

.

 

 

 

Es tracta d’insistir en els eixos del programa que l’Àrea d’Espai Públic i Civisme del Consorci du a terme per fomentar el civisme i la convivència, inclòs en el Pla d’Acció Social, i, a l’hora, continuar donant a conèixer la tasca que desenvolupen l’equip d’Agents Cívics i el COMA dins la xarxa de serveis que formen part del Pla de Transformació de la Mina. D’una banda, els Agents Cívics, amb la seva presència diària al carrer, fan una feina de proximitat i servei als veïns que els permet recollir incidències i dur un control en casos de vehicles abandonats per notificar-ho a la Policia Local, dels possibles punts de brutícia i passar avis a les brigades de neteja, detectar mobles al carrer fora dels dies establerts per a la recollida i informar al ciutadà de quin són aquests dies, a més de qualsevol actitud que pugui afectar a la convivència general.

A peu de carrer
Per la seva banda, el COMA fa una tasca didàctica i de sensibilització en qüestions com la recollida de residus familiaritzant els veïns amb l’ús correcte dels contenidors de colors de la recollida selectiva. Informa dels dies en que la deixalleria mòbil s’instal•la al barri per a la recollida de material especial. I, organitza i participa en col•laboració amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs en aquells actes que estan relacionats amb la conscienciació mediambiental i la protecció del nostre entorn, com l’observació d’ocells a la desembocadura del riu Besòs, que es va fer el dia 1 d’octubre per celebrar el Dia Internacional dels Ocells, o la gestió de la població d’arbres del barri.

L’Àrea d’Espai Públic i Civisme ha engegat diverses campanyes, que de fet formen totes part d’una campanya general però segmentada orientada a millorar les actituds d’alguns veïns que perjudiquen la resta. Campanyes a l’estiu per fer respectar la tranquil•litat i el descans a la nit, d’educació vial entre els automobilistes demanant que es respectin els pasos de vianants i fent educació vial a les escoles en col•laboració de la Policia Local, o mostrant els avantatges de posar les escombraries de casa en bosses de mida domèstica en lloc d’industrial per portar-les als contenidors més còmodament i poder-les posar dintre en lloc d’arrossegar-les, estripar-les i deixar-les al costat dels contenidors.

En els mateixos punts d’informació itinerants es donarà informació i es convidarà als propietaris de gossos a fer ús del Pipican que hi ha instal•lat al carrer Estrelles, en un extrem del barri.

Itinerari dels punts d’informació que en tots els casos estaran oberts dues hores al matí entre les 10.15 a les 12.15:
•    Dilluns, 4 d’octubre: Cruïlla entre el carrer de Ponent i el passeig de Juan José Monje “Camarón”.
•    Dimecres, 6 d’octubre: Porxo de l’Espai Cultural Font de la Mina, carrer Ponent, 21-25)
•    Dilluns, 11 d’octubre: Davant el CAP La Mina (Ambulatori) carrer de Francesca de Bonnemaisone.
•    Dimecres, 13 d’octubre: Passeig Venus-Saturn al costat del carrer Ponent.
•    Dilluns, 18 d’octubre: Avinguda Manuel Fernández Márquez a l’alçada del passeig Juan José Monje “Camarón”.
•    Dimecres, 20 d’octubre: Porxo de l’Espai Cultural Font de la Mina, carrer Ponent, 21-25)
•    Dilluns, 25 d’octubre: Cruïlla entre el carrer de Ponent i el passeig de Juan José Monje “Camarón”.
•    Dimecres, 27 d’octubre: Davant el CAP La Mina (Ambulatori) carrer de Francesca de Bonnemaisone.
•    Dilluns, 1 de novembre: FESTIU, No hi ha punt d’informació.
•    Dimecres, 3 de novembre: Avinguda Manuel Fernández Márquez a l’alçada del passeig Juan José Monje “Camarón”.

Consorci del barri de la Mina