S’està preparant el segon número de la revista d’Espai Jove La Mina, servei del Consorci orientat a la dinamització juvenil; que, fidel al seu plantejament de promoure la participació dels joves i fer-los protagonistes d’un temps de lleure estimulant i constructiu, fa una crida a tothom que pugui estar interessat en col•laborar en l’elaboració del nou número de la revista que sortirà aquest mes de març. Es busquen aficionats a la fotografia o a escriure, algun manetes amb el disseny gràfic, i sobretot gent amb ganes d’aportar idees i fer propostes.

.

 

 

Es tracta d’una revista digital que apareixerà cada tres mesos. El primer número, es va publicar el mes de gener passat i el podeu veure a través del link: http://issuu.com/espeijovelarevista/docs/num.1. El programa informàtic issuu permet al lector tenir una visió global de tota la publicació i a l’hora desplaçar-se fàcilment d’una secció a l’altra. És eminentment visual amb un llenguatge senzill i ràpid de llegir. En cada nou número es parlarà de les activitats que organitza Espai Jove, de les idees i projectes que s’estan preparant i recollirà informacions sobre el barri i possibles temes de debat que preocupen als joves.

 

L’Equip eductiu d’Espai Jove, tal com diu a les pàgines de presentació del primer número de la revista, el que vol és “sintetitzar de manera informal” tot el que es genera des d’un projecte obert, que vol enriquir-se amb nova gent, idees i il•lusions. El contingut s’organitza en diverses seccions, que s’aniran redefinint a cada número (activitats, tallers, agenda, barri, propostes, passatemps...).

 

La força de l’acció sociocultural
La revista ha de ser un aparador de l’activitat d’Espai Jove. Durant els mesos de febrer i març es fa un taller de preparació de disfresses que conclourà amb una desfilada a finals d’aquest mes. El taller compta amb la col•laboració d’alumnes en pràctiques de d’Institut Salvador Seguí, que estudien animació sociocultural i caracterització. Tots els dimarts al Casal Cívic del barri hi ha taller de batuka, l’objectiu és crear un grup d’animació que pugui actuar en celebracions i festes populars de Sant Adirà i Barcelona.
I, amb l’Associació Recreo i joves dels instituts Fòrum 2004 i Manuel Vázquez Montalbán, es fa un treball pedagògic d’intervenció sociocultural, l’InventArte. A través de tallers de pintura, fotografia, i projectes multimèdia es pretén que els nois i noies creïn els seus propis discursos entorn els seus barris i la seva identitat.

 

     

 

 

Però la bossa de projectes no acaba aquí i el que es fa als tallers ha de tenir una visibilitat pública. Així doncs, es programa una exposició per finals  de juny i s’està gestionant la possibilitat de decorar les persianes dels comerços de la zona. En la línia d’una anterior actuació del Consorci que, aprofitant la tècnica i l’habilitat de l’artista local Washington Rodríguez, es van decorar diverses persianes; campanya que va tenir una molt bona acceptació entre els comerciants del barri de la Mina.

Qui s’apunta a participar?
www.espaijove.barrimina.cat
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 

Consorci del barri de la Mina