Unes cent cinquanta persones van assistir al concert de l’any Albéniz, que es va celebrar a finals d’octubre, organitzat pel grup de dones Iris que, d’aquesta manera, van voler donar a conèixer a la Mina, el cèlebre músic i compositor català. La Fundació Albéniz commemora, aquest any, 2009, el centenari de la mort de l’artista i, l’any vinent, els cent cinquanta del seu naixement.

.

 

 

 

En acabar el concert es palpava l’emoció per un acte que va quedar rodó. Era el primer cop que es feia un acte com aquest al vestíbul del nou Espai Cultural Font de la Mina i una prova de foc per a les condicions acústiques de la gran sala Pinós Miralles.

 

  El pianista Lluís Avendaño i la bailaora Beatriz del Pozo van brodar un programa basat en la Suite Iberia, l’obra mestra d’Albéniz. El Puerto, Tango, Rondeña, Catalunya, El Albaicín, Cuba i Lavapiés, van anar desgranant-se a través de la interpretació experta d’Avandaño i les elegants coreografies de Del Pozo.

 

 

 

  El piano es va situar al fons, sota la balconada obra dels arquitectes Carme Pinós i Enric Miralles, l’únic element conservat de l’antic centre cívic, juntament amb el tramat de fusta del sostre. El senzill escenari va donar un to intimista al concert, amb el públic assegut en cadires envoltant el pianista i la ballarina, evitant distancies entre artistes i públic, que van formar part d’un tot.

 

 

Una nit d’Auditori
  Tothom va coincidir a dir que havia estat un concert fantàstic i una gran experiència per a la comunitat de la Mina. Amb el públic aplaudint dempeus, sol•licitud de bisos, lliurament de rams de flors als artistes i, fins i tot, alguna llàgrima emocionada. A continuació, desprès dels agraïments, les dones Iris van oferir un ressopó amb panellets i vi dolç. Mentre, pianista i ballarina van anar signant autògrafs en els programes de mà.


 

 Dels primers en arribar i saludar als veïns va ser el regidor, Josep Sabadell, que, en acabar el concert, va voler destacar l’exemple de normalitat que està donant la Mina a l’organitzar actes com el d’aquella nit. També va ser-hi l’alcalde de la ciutat, Jesús M. Canga, i la regidora de barri, Pepi Pérez, que es van mostrar satisfets per l’èxit del concert. 

 

La celebració d’aquest concert va ser possible gràcies al patrocini de Nota Blue Instruments i Accessoris Musicals, de Sant Adrià, que va cedir el piano.

 

Consorci del barri de la Mina