Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Congres Entre el 13 i el 17 d’octubre va tenir lloc l’11è Congrés Internacional de Ludoteques a la Cité de Sciences et de l'Industrie (Ciutat de les Ciències i de la Indústria) de París. Aquest congrés ha estat organitzat per l’ALF (Associació de Ludoteques Franceses), amb la col•laboració de la ITLA (International Toy Library Association). Va aplegar a l’entorn de 600 ludotecaris de tot el món i investigadors interessats pels jocs, les joguines i les ludoteques.

 

En aquest marc va ser presentat el servei “La Capsa dels Jocs”, que el Consorci del Barri de La Mina té en funcionament des de l’any 2006 al Parc del Besòs. Aquesta experiència va ser seleccionada pel Comitè Científic del Congrés per a què fos part del programa oficial. Des del Consorci es va proposar que La Capsa dels Jocs pogués ser explicada en el marc de l’àmbit temàtic Objectes i pràctiques lúdiques al món d’avui, entenent que es tracta d’un model molt específic, a l’hora que amb grans possibilitats de transferibilitat a altres entorns.

 

L’aposta va ser encertada, doncs, la presentació va captivar l’interès dels assistents que van valorar molt especialment la gran quantitat d’àmbits diversificats que permet treballar, la seva perspectiva de foment de la participació activa dels assistents, el gran abast del servei en relació a la Ludotequesinversió que suposa, la generació de noves dinàmiques en la comunitat, el foment de la recuperació dels espais públics per a la convivència ciutadana o la interconnexió amb l’ample ventall de recursos socioeducatius del territori.

 

La participació en el Congrés, a més de permetre el contrast de la tasca quotidiana amb professionals que hi poden donar la seva perspectiva des d’altres visions, també ha estat important per la incorporació de nous discursos i noves pràctiques que s’estan desenvolupant a l’entorn del joc i la joguina. La Capsa dels Jocs segur que enriquirà la seva proposta a partir del descobriment d’aquestes altres realitats i això, en definitiva, redundarà en benefici del conjunt del Pla de Transformació.

 

A més, s’han generat molts contactes amb professionals de les més variades procedències nacionals i internacionals que poden ser l’inici de possibles col•laboracions futures no només amb La Capsa sinó també amb molts altres serveis del territori.

 

Consorci de la Mina
.