Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Una programació d’actes lúdics per a totes les edats orientada a la sensibilització vers els drets i els deures de la ciutadania enceta avui, dia 20 de maig, la XVII Setmana Cultural del barri de la Mina. Aquest vespre a les vuit s’inaugura amb un acte al carrer de Gregal i desprès cada dia té un tema d’interès que li dóna identitat. Així dimecres se centra en l’educació, dijous en l’espai públic i divendres en la salut, dissabte hi ha la Mostra d’entitats i serveis, i diumenge la Caminada popular. Un punt d’informació sobre civisme i espai públic -itinerant al llarg de la setmana- farà difusió de les ordenances municipals, els processos de reciclatge i en general sobre la convivència en l’espai comú que compartim. El punt anirà acompanyat d’exemples il•lustrats del que sobra al barri (soroll, escombraries, excrements de gos, mobles vells, ...).

 

 La Setmana cultural s’organitza des de fa disset anys amb la participació dels serveis i entitats del barri de la Mina. El Consorci hi participa a través dels seus diversos serveis de recolzament a la comunitat (Agents Cívics,

Capsa dels jocs, Centre d’Orientació del Medi Ambient (COMA), Creixem junts, Espai jove, Siklavipen savorença, Projecte de suport a la comunitat gitana, Ludoteca Toc Toc i tota la seva Xarxa d’inserció sociolaboral).

 

Programa d’activitats 

Dimecres es dedica a l’educació i comença amb l’espectacle de teatre infantil “Volem Junts” al Parc del Besòs. En aquesta línia de fer veure la importància de l’educació i l’estudi s’ha organitzat una visita guiada per als alumnes de 5è i 6è de primària a l’institut Fòrum 2004, que són els que es preparen per fer el pas a secundària. Seguidament, es representa l’obra de teatre “Jo no vull estudiar” amb format fòrum per obrir el debat i una xerrada sobre la importància d’anar a l’escola. A l’escola Manuel Fernández Márquez es farà un mural commemoratiu, i més tard un pica-pica i un taller d’escriptura. A l’hora del berenar l’activitat es concentra a l’escola Mediterrània amb espectacle de titelles, jocs per a tothom i taller de pancartes.


Dijous és el dia de l’espai públic. Hi ha esports amb l’intercanvi esportiu entre l’escola Mediterrània i l’institut Fòrum 2004 i taller de titelles reciclades a la Capsa dels Jocs del parc del Besòs.

Divendres està centrat en la salut i comença amb una xerrada de les infermeres pediàtriques de l’ambulatori sobre “Com traiem els bolquers?” destinada a les famílies amb infants petits. L’eix temàtic, però, és el cor, considerat un òrgan del que tenir cura a través d’expressions creatives diverses com la plàstica, la literatura o la dansa, orientades a evitar situacions d’estrès que poden pal•liar dolències cardíaques. Aquest dia hi ha també el sopar tradicional de la Setmana Cultural que reuneix el veïnat, les entitats i els serveis, al qual hi són convidades les autoritats del municipi.

 

La Mostra d’entitats i serveis s’organitza dissabte al parc del Besòs. S’ha organitzat una visita comentada per conèixer els arbres del parc, un campionat de petanca i les diverses activitats preparades pels participants a la Mostra que disposaran dels seus estants per donar a conèixer la tasca que fan al barri. A l’estand del Consorci hi trobareu un primer tast del Festival Besmina d’art juvenil de carrer que s’està organitzat per a finals del mes de juny, les activitats de cloenda de la campanya de promoció de la inserció laboral que des del primer de maig ha desenvolupat la Xarxa d’inserció sociolaboral, el Joc de les entitats i serveis del barri i un programa de dinamització per als més petits a l’entorn de la Capsa dels jocs. El dia acaba a la rambla Camarón amb el seguiment en directe i a la fresca del Festival d’Eurovisión, a partir de les 10 de la nit. La XVII Setmana Cultural acaba diumenge, dia 25 de maig, amb la caminada popular “la Mina camina” que s’organitza periòdicament i que com és habitual sortirà de davant de l’ambulatori del carrer del Mar a dos quarts de deu del matí (9.30 h).

 

 

pdf Descàrrega del programa de la Setmana Cultural

  
Consorci del barri de la Mina
.