Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 Veïns i membres de l’Associació de veïns i de la Plataforma d’entitats i veïns i veïnes del barri van visitar dimecres, 16 de gener, l’edifici de la futura biblioteca. El nou equipament està gairebé enllestit pel que fa a l’obra i el Consorci té previst lliurar-lo oficialment a l’ajuntament, tan bon punt s’enllesteixin els petits treballs pendents i es faci efectiva l’escomesa al subministrament elèctric, que depèn únicament de la companyia.

 

La visita, a la que també van ser-hi la regidora de Cultura, Ruth Soto, i el regidor de barri, Juan Carlos Ramos, va comptar amb la participació de l’arquitecte, Alfons Soldevila, que és qui ha concebut aquest emblemàtic edifici. Soldevila va explicar les múltiples possibilitats d’una instal•lació, tècnicament avançada, que ja desperta interès internacional en el món de l’arquitectura, fins i tot, abans de ser inaugurada. I, que neix per convertir-se en referent i focus d’atracció del barri de la Mina, especialment, un cop estigui en marxa el futur Campus universitari del Besòs.

 

Aquesta biblioteca de districte, la segona de Sant Adrià de Besòs, és un edifici de dues plantes, amb un total de 3.154 metres quadrats útils per al públic, ple de llum gràcies a la seva estructura lleugera de tramat metàl•lic i vidre, que aprofita la claror natural. Es divideix en dues grans seccions paral•leles, separades per l’escala i la rampa que donen accés al segon pis. La biblioteca, pròpiament dita, formarà part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona i la resta d’espais i activitats dependran directament de l’Ajuntament.

 

A part de sales de reunió i treball, la instal•lació disposa d’un auditori, sala d’actes i d’un ampli vestíbul amb cafeteria, que ha integrat l’obra catalogada dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós que formava part de l’antic edifici que es va enderrocar. Aquest gran vestíbul que, es pot dir que ja comença a l’exterior sota una gran entrada porxada sobre el carrer, permetrà, entre altres activitats, l’organització d’exposicions temporals. Tal com va assenyalar, el seu creador, un edifici d’aquestes característiques destinat a l’ús públic, demana el rodatge d’un any de funcionament per poder acabar de definir els seus espais i la manera de treure’n el màxim profit.

 

Iniciatives d’activitats culturals

biblioteca

Els representants de les associacions van preguntar a la regidora de Cultura com funcionarà el centre, pel que fa a l’ús que se’n podrà fer. En aquest sentit, la regidora va explicar que ja es treballa en unes normes d’ús per als espais destinats a les activitats culturals que es puguin proposar. Així, les iniciatives que requereixin l’ús puntual, tant de les sales polivalents com de l’espai Pinós-Miralles de l’entrada, s’hauran de sol•licitar al seu departament. I s’ha convocat una propera reunió amb els veïns per recollir els seus suggeriments. Soto també va avançar que l’Ajuntament ja ha iniciat les gestions per dotar la biblioteca de l’equipament i el mobiliari necessaris.

 

 

Foto 1: Els regidors Ruth Soto i Juan Carlos Ramos amb els arquitectes Alfons i David Soldevila.

Foto 2: Alfons Soldevila (dreta) explica als veïns detalls del nou equipament.

Consorci del barri de la Mina
.