Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Zona Jove                                                                                           

 

A principis d’Abril, les psicòlogues socials Úrsula Yglesias y Wajiha Sasa, van venir al Barri de la Mina a  proposar una activitat /curs de fotografia per a tots els joves, que havia de servir al mateix temps com a treball pràctic de la Úrsula per a la seva formació.

 

El projecte proposava ampliar les possibilitats dels joves d’actuar com agents de desenvolupament comunitari a través de la seva participació en la definició de la seva comunitat. Aquesta proposta estava orientada a recollir el testimoni de joves del barri a fi de fotografiar la visió de la comunitat d’ells i elles com membres d’aquesta, senyalant així aspectes bàsics de la construcció d’identitat del barri.

 

Úrsula Yglesias va fer la proposta a totes les entitats i serveis del barri que treballen amb joves, i va ser des de Zona Jove on es va concretar un grup de joves del barri amb els que es va realitzar aquesta activitat durat els mesos de maig, juny i juliol, fent-ne la cloenda el 21 de Juliol amb un reportatge especial de l’activitat NET.Xarxa.

 

Aquest primer taller es va realitzar amb aquest grup de joves del barri amb la fita de registrar la seva mirada personal sobre el barri. La proposta, va ser realitzar fotografies i recrear les impressions d’aquest grup de joves sobre el seu entorn, tenint en compte les representacions socials i el significat simbòlic existent.

 

Úrsula ens ha cedit l’estudi fet de les seves impressions juntament amb tot el material realitzat, i això ens ha donat la possibilitat de preparar una exposició que properament es presentarà a la Universitat de Barcelona amb “la mirada d’aquests joves del barri de la Mina” i la confecció del llibre Una Mirada desde la Mina amb les fotos i comentaris dels sis joves participants que es poden veure al punt d’informació Zona Jove al IES Fòrum 2004 o al mateix Consorci.

 

A partir d’aquest treball inicial, s’està consolidant mica en mica un grup de joves entusiasmats, que es troben tots els dimecres per la tarda al Punt d’Informació de Zona Jove, i van ampliant coneixements de fotografia i aprofiten per fer el seguiment de les activitats lúdicofestives que es duen a terme al Barri de la Mina, actualment dirigits per la fotògrafa Mapi Aramendía, http://www.flickr.com/photos/aramendia

 

Recentment han fet un petit reportatge fotogràfic de la Festa de Presentació de Les Minacletes, la Festa de la Castanyada que han realitzat diferents entitats i serveis, o la darrera edició de La Mina Camina. A més, ja està programada la continuïtat amb el seguiment fotogràfic de noves accions comunitàries i la realització de projectes conjunts amb altres entitats i serveis.

 

En paral•lel, per exemple, s’ha proposat una rèplica del projecte a l’IES Fòrum 2004, a través de les seves Aules Obertes durant el mes de novembre, de fet que els resultats nodreixin i ampliïn el projecte expositiu a la Universitat de Barcelona. 

 

Consorci del barri de la Mina
.