Us mostrem en imatges la IV Festa de la Primavera celebrada la tarda de dijous, dia 21 de març, i que enguany ha coincidit amb la convocatòria de la cursa popular "La Milla de la Mina" que es va fer al matí amb un gran èxit de participació.

 

 

Ocasionalment, aquest cop, la Festa de la Primavera s'ha fet al pati del Casal cívic i comunitari del barri, ja que tradicionalment es fa al parc del Besòs, en un entorn verd. Celebrem el canvi d'estació, el de la primavera, que ens porta el renaixement de la natura amb l'esclat de tots els seus colors.

La Festa de la Primavera, igual que la cursa de la Milla, és un més dels esdeveniments que s'organitzen al llarg de l'any a la Mina. Actes i celebracions diverses, reivindicatives i populars, que enriqueixen la vida comunitària i reforcen la cohesió del barri. La Rua de Carnestoltes al febrer, el Dia de la Dona al març i el de la lluita Contra la violència masclista al novembre, el Dia del Joc al maig i el dels Drets de l'infant al novembre, la Setmana Cultural al maig i la Festa Major del barri al setembre, la Castanyada a l'octubre i Nadal al desembre i gener amb el Campament Màgic dels Reis d'Orient.

Una xarxa comunitària al servei de la cohesió social

Totes aquestes cites les organitzen les entitats i els serveis de la Mina, moltes d'elles des de la plataforma del pebMINA (Projecte Educatiu del barri de la Mina) que les agrupa per treballar en col·laboració i coordinació, sota l'objectiu comú de la igualtat d'oportunitats, l'èxit educatiu i la plena participació ciutadana de tota persona. D'altres, per l'associació d'algunes d'elles i, fins i tot, alguna d'iniciativa individual, com el Concurs literari per Sant Jordi a l'abril o els Granets de Sorra un cop al mes al llarg de l'any, però, comptant sempre amb la participació de la comunitat.

Actualment, hi ha una comissió impulsada pel pebMINA i participada per entitats, serveis i persones de la comunitat gitana que, per primer cop, treballa en l'organització de la celebració al barri del Dia del Poble Gitano que es commemora el dia 8 d'abril.

Galeria d'imatges de la Festa de la Primavera: Tallers de manualitats, Festival Holi (festa popular d'origen indú de celebració de la primavera i el color) i per acabar, berenar saludable a base de fruita i galetes.

 

      

  

  

   

  

  

  

 

Feliç Primavera i aigües mil per acabar amb la sequera,

o  haurem d'aprendre plegats a ballar la dansa de la pluja.

 

Consorci del barri de la Mina