El programa de tallers de benestar emocional comunitari es troba a l’equador de les seves vuit sessions. Va començar el mes d’octubre i acabarà el mes de març de 2024. Es tracta d’una prova pilot que es fa amb les famílies de la Capsa dels Jocs i Fem Família, dos dels serveis socioeducatius del Consorci.

 

 

Això és gràcies a la col·laboració del CAP La Mina i, especialment, a la creació per part del Departament de Salut, de la nova figura del Referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària, conegut com RBEC i organitzat després de la pandèmia de la Covid-19. En el cas del barri de la Mina, es tracta de la psicòloga, Dàmaris Portolés, que des de la seva incorporació, ara fa aproximadament un any i mig, ha dedicat els seus esforços a conèixer la comunitat i organitzar trobades d’acompanyament amb diversos col·lectius i entitats. Com fa un cop al mes amb el grup de mares del Pausa Cafè del servei Espai Jove del Consorci. Sumant-se, d’aquesta manera, al treball en xarxa que es fa al barri de la Mina, com també ho ha estat la seva incorporació al pebMINA -projecte educatiu comunitari-.

 

     

 

Criança positiva, gestió de les emocions i alimentació saludable

Pel que fa al programa que segueixen les famílies de la Capsa dels Jocs i Fem Família s’estan fent unes sessions-tallers que aborden des de l’educació amb límits per acompanyar els adults en la criança de la mainada, fins l’alimentació saludable, passant pel treball amb les emocions i les cures per l’estrès i l’ansietat. Les trobades tant es fan al parc del Besòs, a l'entorn de la Capsa dels Jocs, com a l’Espai Cultural Font de la Mina, i són sempre un dimecres per la tarda. A més de la titular del RBEC, en algunes sessions també hi participen, del mateix centre de salut, el fisioterapeuta, Marc Trujillo, i la nutricionista, Pilar Ases.

Les sessions que resten són:

  • Mobilitat de les parts del cos que ens fan mal, 13 de desembre de 2023
  • Com està el nostre cos després de festes?, 17 de gener de 2024
  • Alimentació saludable, 21 de febrer de 2024
  • Receptes d’alimentació saludable, 6 de març de 2024

 

 

 

 

Consorci del barri de la Mina