Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El Consorci de la Mina rep un premi de la Universitat de Barcelona per la importància que el Pla de Transformació dóna a l’art públic en la regeneració del barri. Els premis Ignasi de Lecea, que s’atorguen enguany per primer cop, són un homenatge a aquest arquitecte vinculat a l’urbanisme de la ciutat de Barcelona que va morir l’any 2005 i, que s’han creat per reconèixer la tasca d’administracions, universitats i entitats privades sense ànim de lucre en la recerca i producció de l’art i el disseny en l’àmbit de les ciutats. Dins les diverses categories d’aquest premi concebut des del Centre de recerca Polis a l’empara de la Universitat de Barcelona, el Consorci va rebre de mans de la regidora del districte barceloní de Sant Andreu, Gemma Mumbrú; el premi local a les iniciatives de desenvolupament de programes d’art públic. Els premis són honorífics i es convoquen cada dos anys.

 

Els guardons es van lliurar, divendres 14 de setembre, en el marc del Simposi internacional sobre art públic i disseny urbà que es va celebrar a Barcelona i que va reunir durant tres dies experts de les ciutats portugueses de Lisboa i Almada, Saragossa i Barcelona. El Consorci, que participa habitualment en aquest simposi, va presentar en aquesta ocasió una ponència on, primer, es van descriure l’evolució del barri des de la seva creació els anys seixanta i els eixos bàsics del Pla de transformació que es va iniciar l’any 2000. I, a continuació, els principals projectes urbanístics que contempla el Pla de Transformació, els nous equipaments gairebé enllestits, l’edificació del nou habitatge previst, i el pla d’acció que es desenvolupa en l’àmbit de l’espai públic.

 

Escultura d’aigua i paviment de colors

En la transformació urbanística del barri de la Mina que dirigeix el Consorci es té en compte el paper que juga l’art i el disseny en l’entorn de la ciutat, i precisament això és el que reconeix aquest premi. L’any 2006 es va convocar un concurs d’art urbà per seleccionar una obra escultòrica que ha d’integrar-se en la nova estructura urbana del barri. L’obra guanyadora s’inspira en l’antiga mina d’aigua que servia de berenador als barcelonins de principis del segle passat. Es tracta d’un cub de 4 metres format per gotes d’aigua per al qual actualment s’estudia la seva ubicació al barri. Al mateix temps, en col·laboració amb el grup de recerca Polis de la facultat de belles arts de la Universitat de Barcelona, creador dels premis Ignasi de Lecea, s’ha preparat un projecte de disseny per al paviment de la futura rambla de la Mina, que representa el trànsit entre la muntanya i el mar, i que ha de facilitar la connectibilitat interior del barri i donar accés als seus veïns fins el front marítim.

 

Foto de família dels premiats en la primera edició dels Premis Ignasi de Lecea.

Consorci del barri de la Mina
.