Ara fa tot just un any iniciàvem amb Ràdio La Mina (102.5 FM) l’emissió d’espais de difusió de les activitats dels serveis socioeducatius del Consorci: Fem Família, La Capsa dels Jocs i Espai Jove. Després d’una pausa de pocs mesos reprenem aquestes col·laboracions, a les que també s’hi incorporaran a partir d’aquest abril els serveis de la Xarxa sociolaboral.

 

 

Aprofitant el privilegi de tenir una emissora de ràdio aquí mateix al barri, s’informa de primera mà del què ofereixen els serveis del Consorci a la població de la Mina i dels barris de l’entorn proper. Mensualment es presenten per antena les activitats que s’organitzen. Cada servei prepara una programació que combina seccions i projectes fixes, amb les novetats que hi incorpora en funció del calendari d’esdeveniments comunitaris i festes populars. L’equip tècnic a càrrec de cada servei explica els objectius del treball que s’hi fa i com es desenvolupa la tasca d’atenció i acompanyament a les famílies, adolescents i joves. Per la seva part, les famílies acompanyades dels infants també participen en el programa de ràdio per compartir l’experiència i la vivència que hi troben.

Programa d’abril ben farcit

Així, doncs, en el programa que s'ha fet avui i que es retransmetrà tots els divendres d’abril a les 9.30h, s’han presentar les novetats del mes. Dilluns, dia 8, celebrarem el Dia Internacional del Poble Gitano amb una sessió de contes propis de la cultura caló i es participarà a la cerimònia del riu que es fa al migdia al Besòs. S’estan preparant les obres per al Concurs Literari de Sant Jordi, que donarà els premis el dia 25 i organitzant activitats especials per celebrar la diada del patró de Catalunya amb manualitats i visita a les parades de roses i llibres. La Capsa i Fem Família participaran de la programació especial que, també amb motiu de la festa de Sant Jordi, ha preparat la biblioteca Font de la Mina per als infants de 3 a 7 anys. Anirem amb els nois i noies d’Espai Jove a la Fira d’Abril que es munta al Parc del Fòrum. Més sortides. Les famílies de la Capsa visitaran el Museu Blau, diumenge 7, aprofitant el dia dels museus gratuïts i el grup de Fem Família anirà fins el parc de la Ciutadella, dijous 18. Aquest any setmana santa cau a l’abril, de manera que prepararem unes Mones de Pasqua al taller de cuina. Més coses. La Capsa dels Jocs, Fem Família i Espai Jove participen en els actes de celebració del 30è. Aniversari de la Colla gegantera de Sant Adrià de Besòs, que serà dissabte, 11 de maig, així que ja estan pensant i dissenyant com fer un capgròs ben lluït.

 

 

 

Sense descuidar les activitats fixes: contes, manualitats, jocs i esports col·lectius al parc del Besòs amb la Capsa dels Jocs. Que per cert, aquest mes amb motiu de les festes de Setmana Santa tancarà del dia 19 al 22. El projecte de l’hort comunitari, que després de collir dissabte passat, 2.000 calçots, ara toca preparar-lo per sembrar i plantar-hi carbassons, tomàquets, escaroles, espinacs, melons, cogombres, raves, síndries i cebes. I, les xerrades de l’equip del CAP La Mina, aquest mes sobre alimentació saludable per a les famílies de la Capsa. Al Fem Família han convidat una educadora infantil que els parlarà de jocs i contes.

Dijous, 25 d’abril, tornarem als estudis de la ràdio per explicar-vos tot el que fem i el que haurem preparat per el mes de maig. I, dilluns, 29, serà el tron de la Xarxa sociolaboral que d’onze a dotze del migdia presentarà el Servei d’Informació i Orientació Laboral (SIOL La Mina).

Gràcies Ràdio La Mina!

Consorci del barri de la Mina