Tenim ganes de celebrar l’arribada del temps de les flors i l’avantsala de l’estiu. Així, per segon any els serveis socioeducatius del Consorci que treballen amb famílies, infants i joves, promouen una festa de benvinguda a la primavera per aquest dijous, 21 de març. Està oberta a la resta d’entitats de la Mina que també participen en l'organització i s’hi han sumat associacions d’altres barris de Sant Adrià.

 

 

La festa de la primavera és un esdeveniments més dels que es programen al llarg de l’any al barri i que contribueixen a enriquir la seva vida comunitària, fomentant la cohesió social i la convivència veïnal. Gaudir de la gran zona verda que és el parc del Besòs i de les activitats a l’aire lliure amb les famílies quan ve el bon temps, representa crear espais de interrelació familiar, entre entitats i alhora viure la diversitat cultural que és una realitat al barri. La celebració tindrà lloc a l’esplanada del Parc del Besòs davant la Capsa dels Jocs a partir de les cinc de la tarda.

S’hi instal·laran diversos tallers i activitats per a totes les edats. La Colla Castellera de Sant Adrià ens ensenyarà com s’aixequen els castells i ho podrem practicar amb ells. A la zona de la gespa, amb la col·laboració de La Guineu, s’hi col·locaran uns jocs gegants dinamitzats per la Capsa dels Jocs i Paidòs. Heu jugat mai a les bitlles catalanes? Fet un Mèmori, un joc de l’oca o un parxís passejant per sobre el taulell? O un boliche o un jenga de grans dimensions? Aquest dijous al parc us estaran esperant. També podreu jugar al joc del paracaigudes amb pilotes gegants, que dinamitzarà el Casal Infantil. De tallers n’hi haurà per a tots els gustos, de dibuix, manualitats, arts plàstiques i de llaminadures, a càrrec dels Amics del Besòs, la Biblioteca Font de la Mina i les Dones Adrianes. Un espai de creació musical de la mà d’Espai Jove amb instruments que durem al parc per muntar una Jam Session. Els més petits també hi són comptats i per a ells Fem Família els ha preparat un espai nadó amb jocs. També jugarem a comprar i vendre amb el joc de les botigues de l’Associació de Comerciants. Tancarem la festa amb l’actuació de l’Estudi de dansa Retahila del barri del Besòs, que ens visitarà amb el seu espectacle de ball.

 

 

 

Dissabte tenim calçotada!

Dissabte, 23 pel matí entre dos quarts de dotze (11.30h.) i dos quarts de dues (13.30h.) tindrà lloc la primera calçotada que s’organitza a la Mina. És una iniciativa del grup de treball del Projecte Educatiu del barri de la Mina (pebMINA) que gestiona col·lectivament l’hort comunitari del barri. La tardor passada s’hi van plantar 250 ceballots que ara estan a punt per ser collits. El tastet de calçots que es couran allà mateix és obert a tothom. L’hort té nou parcel·les i es troba en un dels extrems del barri, al carrer de les Estrelles. Ara, a més dels calçots, hi ha plantades herbes aromàtiques, faves i cols. L’equip que el gestiona organitza les sembres d’acord amb el calendari del pagès i proposa activitats comunitàries com les portes obertes que se celebraran a finals de maig coincidint amb la Setmana Cultural de la Mina.

 

 

 

Consorci del barri de la Mina