Con cada any des de fa set anys, aquest 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, els usuaris del servei Accés vam portar a terme juntament amb usuaris del Servei Prelaboral Bètula  l’activitat ” Llença els mal Rotllos! “, que en aquesta edició va tenir lloc al Mercat Municipal de Sant Adrià de Besòs.

 

 

Durant la diada es va convidar als paradistes i als compradors del mercat a escriure una frase o paraula,que els servis per fer fora una sensació, pensament, record, emoció, etc... que els provoques una angoixa emocional que per tant els generes un malestar. Els participants van tenir una llibreta on escriure “allò” que volien llençar i a canvi van rebre uns sabons per tenir cura del seu cos. Es tractava de llençar la negativitat, les adversitats, les dificultats que ens superen i provoquen malestar mental i per a canvi rebre "bon rotllo", quelcom positiu que et provoca benestar general. D’aquesta manera es va evidenciar que la cura de la salut mental com una part essencial de la salut global de la persona.

Aquest acte forma part de les tasques que duu a terme la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per donar visibilitat al col·lectiu i trencar amb l’estigma que suposa la salut mental. La Taula de Salut Mental de Sant Adrià de Besòs està formada per les entitats i serveis que treballen amb el col·lectiu ,sent   el seu objectiu global  la millora de la qualitat de vida dins del nostre territori d’aquelles persones que es troben en una situació de malestar emocional.

 

 

Consorci del barri de la Mina