Ja està en marxa la nova temporada de tardor de la Jugatecambiental del Parc del Besòs. Diumenge passat vam jugar a un joc per endevinar les “cases” que construeixen diferents animals. Aquest diumenge us explicarem el conte “El flautista i els cotxes”, perquè estem a la setmana per la mobilitat sostenible i el dia sense cotxes. I, així, cada diumenge fins el 26 de novembre.

 

Tenim preparat un programa d’activitats per a tota la família dirigides a promoure l’estima per la natura i el respecte al medi ambient. A través del joc i l’experimentació, el parc es converteix en un espai d’aprenentatge per a la sostenibilitat dels recursos del nostre entorn. Ens trobareu a La Capsa dels Jocs (c/ Cristòfol de Moura -davant Mossos d’esquadra-) entre les 11.30 i les 13.30h. L'accés a la Jugatecambiental i als seus serveis és gratuït, així com totes les activitats ambientals que s’hi organitzen.

S’hi fan tallers experimentals i de manualitats, itineraris de natura, conta-contes, jocs col·lectius, hi ha un recó de llibres i un espai de joc pels més petits. Les activitats estan conduïdes per educadors i tècnics ambientals amb experiència, que posen en valor la importància social, patrimonial i ambiental dels parcs, així com el respecte per l'entorn i el civisme. 

     

El programa, Jugatecambiental, és una iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que s’estén per la xarxa dels 36 parcs metropolitans que gestiona i que, en el cas de la Jugatecambiental del parc del Besòs, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i del Consorci del barri de la Mina.

L’objectiu és que jugant i buscant la participació de tots els membres de la família, amb propostes diversificades i pensades per a totes les edats, es desperti la sensibilització per el medi ambient en l’entorn urbà dels parcs metropolitans. 

Aquí teniu una petita explicació de les activitats del programa d’aquesta temporada.

Octubre

1: Recursos o residus? (Joc)

•Activitat del programa PMES de l’AMB en base a les 4R (repensar, reduir, reutilitzar, reciclar).

8: Les piruletes dels animals (joc)

•Ens fixem en les espècies en perill d’extinció i commemorem el dia mundial dels animals (4/10)

15: Mosaic dels insectes (manualitat)

•Parlarem de  l’important paper dels insectes en el cicle natural i amb materials diversos (cola blanca, sorra, papers Pinotxo i de seda...) farem el mosaic.

22: Cançons dels ecosistemes (expressió corporal)

•Cançons i coreografies per entendre millor els ecosistemes.

29: Fem Tòtems (itinerari)

•Significat i simbolisme dels elements naturals en algunes cultures, antigues i actuals, que viuen en harmonia amb la Terra. Recollirem pedres i branques per fer els nostres tòtems.

    

Novembre

5: Puzles amb suro (joc)

•Construcció de trencaclosques amb imatges d’animals i paisatges.

12: Aigua neta (taller)

•Activitat del programa PMES de l’AMB per conèixer els diferents processos de depuració de l’aigua.

19: L’arbre de tardor (manualitat)

•Amb material de reciclatge (rotllo paper de cuina i cartolines) cadascú farà un arbre i, mentrestant, observarem els canvis que la tardor porta a la natura.

26: L’ocell i la muntanya (conte)

•Una muntanya vella i cansada, recupera la seva vitalitat gràcies a l’amistat que fa amb un ocell.

Consorci del barri de la Mina