El curs de Prevenció de Riscos Laborals i Hàbits Saludables, organitzat per ACCÉS i SITUA’T, s’acaba duent a terme el mòdul d’hàbits saludables dividit en 2 sessions: Hàbits Físics Saludables i Hàbits Psicològics Saludables. Mòdul que ha finalitzat amb un lliurament conjunt de diplomes de tots els cursos de la Xarxa d’aquest primer semestre.
.
Durant la primera sessió d’Hàbits Físics i Saludables, s’ha volgut incidir en la importància de mantenir una bona alimentació, uns bons hàbits d'higiene, explicar la manera de prevenir accidents, portar una medicació supervisada i promoure la necessitat de fer esport.
Durant la segona sessió, Hàbits Psicològics Saludables, s’ha tractat el tema de les emocions i sentiments, ja que intervenen en la construcció de creences i valors, en les expectatives, en totes les decisions i accions dels éssers humans. D'aquí la importància de connectar amb elles de manera conscient. Perquè sigui possible aquesta interconnexió és necessari tenir l'habilitat de sentir l'emoció en el mateix moment en què s'origina i disposar de recursos que permetin identificar-la i gestionar-la. Codificar, posar nom i expressar el que se sent valguda la vivència emocional.
Per a això, és necessari incrementar el vocabulari emocional, sobretot el relacionat amb les emocions bàsiques i practicar la seva comunicació conscient. L'objectiu d’aquesta última sessió ha estat incrementar el vocabulari dels participants en relació amb les emocions i els sentiments, perquè posteriorment ho puguin emprar en totes aquelles situacions que requereixin parlar dels estats emocionals propis o d'altres persones. S’ha encoratjat a associar els termes a situacions viscudes, amb la finalitat d'afavorir la integració dels conceptes, i es posà l'accent a aconseguir una presa de consciència de la importància de reconèixer emocions i sentiments, i de saber-los gestionar adequadament per afavorir el benestar personal i el creixement moral.
Al finalitzar el curs de Prevenció de Riscos Laborals i Hàbits Saludables, el Consorci ha celebrat un nou acte de caràcter intern per al lliurament de diplomes dirigit a tots els/les participants dels cursos i mòduls formatius organitzats en el marc de la Xarxa de Serveis d’inserció Sociolaboral amb l’objectiu de millorar les competències professionals i el seu perfil com a treballador o treballadors a l’hora de fer la recerca activa de feina.
Un total de 51 participants en accions formatives com el Monogràfic d’Informàtica del Club de Feina aquest juliol, el curs d’Atenció al Públic i Caixer, organitzat per Apropa’t a la Feina, les pràctiques formatives de Cambrera d’Pis d’Itineraris d’Inserció per a dones i el mòdul d’Entrevista de Feina que ha dut a terme el SIOL.