Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els actes pel dia de Sant Jordi van concloure al barri de la Mina amb el lliurament dels premis del concurs literari que cada any organitzen, conjuntament, la Fundació Pere Closa i el Grupo Unión. Es convida a tots els alumnes a partir del primer curs de primària dels vuit centres d’ensenyament on està escolaritzada la població de la Mina a participar amb la redacció de treballs literaris de temàtica lliure, que tant poden ser relats, contes com poesia.

 

 

.

 

 

 

El concurs és una part més del treball de formació i sociabilització que totes dues entitats fan al barri de la Mina amb la població en edat escolar. En aquest cas, fomentant l’expressió escrita i la creativitat, entre els més joves, de cara a potenciar les seves habilitats i donar eines d’aprenentatge que els ajudin a desenvolupar-se com a persones i com a estudiants. Abans d’arribar a mans dels membres del jurat, els treballs participants van passar per dues primeres tries, la primera que ja havien fet els tutors de cada curs i després l’organització en va fer una darrera selecció, per escollir els finalistes. Es van donar cinc premis d’acord a les categories prèviament establertes: per a primària, tres categories, una per cada cicle educatiu: 1r. i 2n curs, 3r. i 4t., i 5è. i 6è. Una categoria per al nivell d’ESO, i la categoria d’adults, a partir de batxillerat i sense límit d’edat.

        

Premis, llibres i berenar
Segons les bases del concurs, els treballs havien de ser individuals,  no s’admetien escrits col•lectius, podien estar escrits tant en català com en castellà, i cada autor només en podia presentar un. A l’hora de seleccionar els guanyadors, el jurat en va valorar, especialment, l’originalitat, la comprensió del contingut, la presentació, i la qualitat gramatical i ortogràfica dels textos. L’acte de lliurament dels premis, un per categoria, es va fer divendres, 25 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de la Mina, davant un públic d’unes 150 persones, que van seguir amb molta atenció la lectura de les cinc obres guanyadores, per part dels propis autors. A continuació, el grup d’animació La sopa d’objectes de sucre i Antònia va conduir i amenitzar l’acte amb el seu espectacle de pallassos. I, per acabar tots els participants van rebre un obsequi –llibres i berenar-, gràcies a la col•laboració fidel de diversos espònsors que  tal i com va destacar l’organització, han mantingut la seva relació amb el concurs, fent donació dels seus productes, malgrat els moments de crisi generalitzada.

 

Consorci del barri de la Mina