El grup d’alumnes de la secció de formació laboral de l’escola d’educació especial L’Heura van ser a les instal•lacions del Club de Lluita La Mina per participar en una sessió d’entrenament dins el seu programa d’educació física i salut. Aquesta primera sessió dirigida per, Juan Carlos Ramos, un històric del Club de Lluita al barri de la Mina, entrenador, i actual regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Adrià, forma part d’un monogràfic que durarà dues setmanes amb un parell de sessions setmanals que es faran a Terrassa on està ubicat el centre l’Heura.

 

.

 

Els deu joves, nou nois i una noia, van entrar en contacte amb l’esport de la Lluita grecoromana a través de la pràctica de diversos exercicis i moviments d’estratègia, així com amb els principis i valors d’aquesta disciplina. Com són el sentit de grup pel vincle que s’estableix de protecció, recolzament i companyonia entre cadascun dels membres del Club, i el respecte als adversaris. La grecoromana es diferencia d’altres modalitats de lluita perquè les preses entre els lluitadors es limiten a la part superior del cos. “Amb aquest tipus d’alumnes –explica la seva responsable, Montse Gutiérrez,- busquem jocs i esports de contacte, com la lluita i el judo perquè són molt positius per al seu desenvolupament i els ajuden en la seva sociabilitizació amb el grup”.

   

Un llarg recorregut per l’educació especial
L’Heura és un centre educatiu, sense afany de lucre, dedicat a l'educació integral d'alumnes amb necessitats educatives especials, fundat l'any 1976. L'objectiu general de l'entitat, convertida en fundació des de l’any 2004, és l'ensenyament i l'atenció a persones amb retard intel•lectual per tal de facilitar el propi desenvolupament i l'autonomia necessària per aconseguir que siguin membres actius i integrats dins la societat. La seva activitat està dividida en dues seccions: la d'Educació Bàsica dels 8 als 21 anys i la de Formació Laboral per alumnes de 16 a 21 anys. El centre ofereix també serveis d'atenció i formació dels seus alumnes per aconseguir la seva integració social i laboral, a través d’un Programa d'Inserció i Seguiment Laboral que funciona gràcies a diferents subvencions del Departament de Treball i Indústria i d'altres ajudes privades.

   

Consorci del barri de la Mina