Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els alumnes del Màster de Psicopedagogia de la Universitat de Barcelona (UB) van traslladar, dilluns 29 d’abril, la seva aula a la Mina, per conèixer de primera mà com treballa la Xarxa de Serveis d’Inserció Sociolaboral del Consorci. Aquesta s’orienta a promoure i facilitar l’accés a un lloc de feina entre la població activa del barri. L’equip de professionals de la Xarxa encarregats de fer l’orientació i treballar per la inserció, els van explicar què fan, com ho fan, els objectius que es busquen i els diversos col•lectius que atenen.

.

El mòdul Orientació per l’ocupació i la professionalització d’aquest màster sobre Psicopedagogia, aborda, entre altres qüestions, la importància de la formació i la qualificació de les persones, els requeriments i competències del mercat de treball, i els recursos formatius disponibles. És per això, que el seu equip de professors ha considerat important que poguessin veure “in situ” les dificultats amb què es troben els professionals de l‘orientació i la inserció i, al mateix temps quines són les estratègies i les eines que s’utilitzen per abordar la manca de formació de la majoria dels participants, les dificultats que tenen per seguir un pla de formació i, fins i tot, la seva resistència a seguir-lo.

 

 

És així com, gràcies al pla d’acollida d’estudiants que el Consorci posa a disposició d’universitats, instituts i centres de formació en general, aquest grup d’alumnes van poder recórrer un per un, tots els serveis de la xarxa. Al llarg de la jornada van conèixer de primera mà, els recursos en el seu propi context i espais on es treballa. Especialment, important i interessant per als estudiants, és el testimoni directe que reben de l’equip tècnic de la Xarxa. En cadascun dels serveis se’ls va fer una detallada explicació d’aquest, responent al seu objectiu, destinataris i metodologia de treball, i se’ls van presentar les diverses estratègies que des del projecte es posen en marxa per millorar les competències de formació i qualificació dels participants. Una sessió de treball de camp exhaustiva que pot ser de ben rellevant en el conjunt de la formació acadèmica dels futurs tècnics d’orientació i inserció laboral.

Cada nou curs el Consorci del barri de la Mina dóna atenció a diversos estudiants de pràctiques i grups d’estudiants i de professionals, que ens visiten interessats en com es desenvolupa i s’encaixa dins el Pla de Transformació tota la tasca orientada a l’àmbit social des que es va posar en marxa l’any 2000.

Consorci del barri de la Mina