Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

Espai Jove, servei del Consorci adreçat als joves d’entre 12 i 20 anys de la Mina, en col•laboració amb l’Escola Cascavell, a la qual van molts nens i nenes del barri, “trasllada” el taller de graffiti a l’escola per pintar jocs al terra del pati per als més petits. Espai Jove és un projecte educatiu que fomenta els valors de cooperació i solidaritat, tot apropant els joves a la comunitat. El resultat ha estat molt positiu, ha donat color al ciment de la zona d’esbarjo, i la mainada n’està encantada, a l’igual que l’equip docent.

.

 

 

A través del Projecte Educatiu de Sant Adrià de Besòs (PESAB), espai de coordinació i relació dels diversos agents de l’àmbit educatiu, tant formal com del lleure, la directora de l’escola Cascavell, Àngels Pérez, va plantejar la necessitat del seu centre de diversificar i donar alternatives de joc a l’hora del pati. “L’omnipresència del futbol –explica la directora- era un problema, eliminava la possibilitat d’altres jocs, les nenes en quedaven al marge i sense espai per a elles, i era un focus de conflictes”. Així, que van mirar la manera d’introduir nous jocs: saltar a la corda, jugar a les gomes ..., i, d’aquí també va venir la idea de pintar jocs al terra del pati com, la xarranca, l’entrelligats i uns circuïts. Per la seva banda, Espai Jove, que entre les seves activitats periòdiques té organitzat un taller de graffiti, va veure l’oportunitat de col•laborar amb la comunitat i a l’hora oferir als nois i noies  de l’Espai una experiència creativa real.

L’educació del lleure creatiu i formador
Al taller experimenten i exploren les seves habilitats amb la direcció tècnica d’en Josep Flores, expert d’aquesta modalitat artística. Primer, han estat practicant i treballant al taller sobre la plantilla dels jocs i la combinació de colors i, un cop enllestit el disseny definitiu, el passat divendres 12 d’abril, van materialitzar el projecte pel que havien estat dies preparant-se. Els seus educadors l’Otger Cano i la Raquel García, responsables d’Espai Jove, es van encarregar de coordinar l’activitat, fent suport i acompanyant als joves, vetllant per a què es fes servir l’equipament adequat: bates, guants, lloc on deixar els pinzells...., procurant que respectessin el seu torn i el treball dels companys, tot potenciant la feina en grup. Per arribar a aquesta activitat comunitària, hi ha hagut un procés educatiu previ, on de forma transversal alhora que s’aprenien les tècniques, s’han tractat els valors de cooperació, de servei al proïsme, de compromís. Aquests nois i noies, han aportat un valor afegit a l’Escola Cascavell, amb aquests jocs dels quals gaudiran els seus alumnes durant força temps. És previst que aquesta activitat inclogui per aquest trimestre un graffiti, tipus mural, amb el dibuix d’un cascavell (picarol), amb un disseny fet expressament per aquesta escola, que potser esdevindrà l’emblema del centre, el temps ho dirà.

Espai Jove és un projecte socioeducatiu que té com a objectiu posar en valor el temps de lleure juvenil com a vehicle per promoure l’activitat comunitària, l’experimentació i les potencialitats, a partir dels interessos i expectatives dels joves, en estreta col•laboració amb els agents socials i educatius del territori. Espai Jove vol esdevenir un espai de dinamització complementari a l’escola, treballant estretament amb ella en la prevenció de l’abandonament escolar prematur, promovent amb els joves que no han acabat els estudis la seva reincorporació al sistema educatiu i formatiu. A l’hora que posa a l’abast dels nois i noies activitats lúdiques, educatives i culturals, posant al seu abast tallers, sortides, reforç escolar, jocs de taula, jocs a l’aire lliure, casal d’estiu... Tot plegat en complicitat amb els implicats: escola, família, joves... cabdal per garantir una actuació coherent, coordinada i complementària.

Consorci del barri de la Mina