Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

El dibuixant d’humor i historietes, Josep Antoni Fernández, conegut amb el pseudònim de FER, ha visitat la Mina, convidat per la biblioteca Font de la Mina. FER va venir acompanyat de l’editor de la revista Amaníaco, Jordi Coll, per presentar aquesta publicació d’humor, que després d’una etapa com a fanzine, en que va rebre el premi del Saló del Còmic de Barcelona, en les edicions 2000 i 2002, es va transformar en revista trimestral en color i B/N. Amb aquest nou format, l’any 2008 va rebre el Premi a la millor revista de 2008 del Saló del Còmic de Barcelona i el Premi Historietes del Diari d’avisos a la millor revista nacional.

.

 

 

FER, que és llicenciat en història i ha estat un dels impulsors del Premi internacional d’humor Gat Perich, va començar a publicar a la revista Mata Ratos, ha estat director de El Papus i El Jueves, i va substituir el dibuixant Cesc en l’acudit diari de l’Avui. Amb l’organització d’aquesta mena d’esdeveniments la biblioteca Font de la Mina compleix una funció divulgativa i dinamitzadora de la vida sociocultural del barri.

En un ambient molt distès, FER va parlar del paper que juga l’humor i el còmic en la nostra societat, com a generador d’opinió pública i creador de consciència crítica en la nostra societat. La concreció de la vinyeta i el seu llenguatge humorístic permet als ninotaires –segons va explicar- dir coses que d’altra manera no és possible transmetre tant directament, “només amb un cop d’ull”. Això els obliga a estar al dia en els diversos àmbits de la societat en que es mouen, i a través de saber combinar l’art del dibuix i la reflexió, es converteixen en un reflex de la societat mateixa.

Cinsorci de la Mina