Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

L’Associació de comerciants i propietaris del barri de la Mina posa en marxa un servei d’assessoria i consultoria per temes laborals, fiscals, jurídics i comptables, per tal d’ajudar als socis de l’entitat a gestionar millor els seus negocis al barri. L’oficina s’ha instal•lat a la recentment estrenada seu de l’associació, que es troba als baixos del número 3 del carrer Garbí, i estarà oberta tots els dimecres de 4 a 7 de la tarda. Al capdavant del servei hi ha, Mari Carmen Méndez, membre d’un equip pluridisciplinar format per una desena de professionals, entre els que hi ha advocats, graduats socials i experts en fiscalitat, que està avalat per més de vint anys d’experiència. En funció del tipus de consultes que es presentin a l’oficina, seran uns o altres els professionals que, d’acord a les seves especialitats, atendran les demandes dels propietaris de negocis.

.

 

 

La firma assessora ja havia treballat anteriorment de manera particular amb diversos clients del barri de la Mina des de la seva oficina de Sant Adrià de Besòs. Ara, però, a través del servei de dinamització comercial del Consorci de la Mina ha decidit col•laborar directament amb l’Associació de comerciants oferint un servei de major proximitat ubicat al barri. El projecte de dinamització comercial del Consorci ofereix eines per millorar l’activitat dels negocis des del coneixement real de l’economia local i desenvolupa accions per a la seva promoció. Així mateix, gestiona amb els organismes competents les demandes dels comerciants i, assessora i acompanya l’Associació de Comerciants. És d’aquí que sorgeix la necessitat de proporcionar a l’organització aquest assessorament professional, que ara s’ha posat en marxa. Dimecres, 16 de maig, va ser el primer dia d’activitat de l’oficina assessora. En aquest cas, es van atendre les consultes sobre temes administratius d’un petit botiguer i es va donar un cop de mà a una jove emprenedora que està fent els tràmits d’obertura d’un nou negoci que aviat es posarà en marxa a la zona de la rambla Camarón.

 

 

Una eina a favor del comerç local
Amb aquest nou servei que pot oferir, l’Associació de comerciants fa un salt qualitatiu molt important en la seva tasca de dinamitzar i potenciar el comerç local i la resta de negocis que es mantenen actius. Cal recordar que, a més de la situació de crisi econòmica generalitzada, amb l’obertura els darrers anys de diverses grans superfícies comercials molt a prop de la Mina, aquest sector econòmic del barri es troba en una situació delicada. Precisament, sobre alguna qüestió relacionada amb l’actual situació de recessió econòmica i les dificultats específiques del comerç local, versarà la conferència que Mari Carmen Méndez farà en el marc de la Setmana Cultural del barri de la Mina, que se celebrarà entre el 5 i el 8 de juny. La ponència, organitzada per l’Associació de comerciants, analitzarà la problemàtica del sector i plantejarà propostes i estratègies concretes de millora.

La sensibilització del sector per activar i optimitzar els seus negocis, la formació en els diversos aspectes relacionats amb l’activitat del petit botiguer o empresari, i la dinamització de l’activitat econòmica local són els aspectes principals sobre els que treballa l’actual junta de l’Associació de comerciants. Al llarg de l’any s’organitzen campanyes promocionals (Sant Valentí i Diada de Sant Jordi), de participació en la vida sociocultural i esportiva del barri (Setmana Cultural i Festa Major) i d’aglutinació i promoció del comerç local com la Fira de Nadal que es munta a la Rambla de la Mina, i que el desembre passat ja va arribar a la seva tercera edició.

Consorci del barri de la Mina