Atenció ciutadana

Atenció presencial sense necessitat de cita prèvia:
De dilluns a dijous de 08:30h a 14:00h i divendres de 08:30h a 13:30h
Telèfon de contacte: 934620020
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Els actes de celebració de la diada de Sant Jordi van concloure al barri de la Mina amb el lliurament dels premis del concurs literari que cada any organitzen, conjuntament, la Fundació Pere Closa i el Grupo Unión. Es convida a tots els alumnes a partir del primer curs de primària dels vuit centres d’ensenyament on està escolaritzada la població de la Mina a participar amb la redacció de treballs literaris de temàtica lliure, que tant poden ser relats, contes com poesia.

 

.

En aquesta edició van participar una setantena d’autors d’entre 6 i 30 anys, un cop feta una primera selecció als centres escolars, i es van donar cinc premis d’acord a les categories prèviament establertes. Per a primària, tres categories, una per cada cicle educatiu: 1r. i 2n curs, 3r. i 4t., i 5è. i 6è. Una categoria per al nivell d’ESO, i la categoria d’adults, a partir de batxillerat i sense límit d’edat. El jurat, que va haver de decidir, va estar format pel regidor d’Educació, Gregorio Belmonte, la directora de la biblioteca Font de la Mina, Montse Espuga, un representant de les entitats del barri en l’àmbit infantil, Domènech Valls, i el responsable de l’Arxiu històric del barri de la Mina i el Camp de la Bota, Josep Maria Montferrer.


  

Originalitat i qualitat normativa
Segons les bases del concurs, els treballs havien de ser individuals,  no s’admetien escrits col•lectius, podien estar escrits tant en català com en castellà, i cada autor només en podia presentar un. A l’hora de seleccionar els guanyadors, el jurat en va valorar, especialment, l’originalitat, la comprensió del contingut, la presentació, i la qualitat gramatical i ortogràfica dels textos. Abans d’arribar a mans dels membres del jurat, els treballs participants van passar per dues primeres tries, la primera que ja havien fet els tutors de cada curs i després l’organització en va fer una darrera selecció, per escollir els finalistes, en base al compliment de les bases i al nivell de qualitat, que van ser uns 35 escrits. Del total dels vuit centres convidats n’hi van participar sis: les escoles Eduard Marquina, Cascavell, Mediterrània i Concepció Arenal, l’institut Fòrum 2004 i l’Escola d’Adults.

L’acte de lliurament dels premis, un per categoria, es va fer divendres, 27 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Cultural Font de la Mina, davant un públic d’unes 150 persones, que van seguir amb molta atenció la lectura de les cinc obres guanyadores, per part dels propis autors. A continuació, el grup d’animació la Tresca i la Ventresca va amenitzar l’acte amb un espectacle de conta contes, molt a to amb la trobada literària que se celebrava. I, per acabar tots els participants van rebre un obsequi –llibres i berenar-, gràcies a la col•laboració fidel de diversos espònsors que  tal i com va destacar l’organització, han mantingut la seva relació amb el concurs, fent donació dels seus productes, malgrat els moments de crisi generalitzada.

El concurs és una part més del treball de formació i sociabilització que totes dues entitats fan al barri de la Mina amb la població en edat escolar. En aquest cas, fomentant l’expressió escrita i la creativitat, entre els més joves, de cara a potenciar les seves habilitats i donar eines d’aprenentatge que els ajudin a desenvolupar-se com a persones i com a estudiants.

  
Consorci del barri de la Mina